Norrköpings kommun

Stötta lokala näringslivet inför alla hjärtans-dag

Dela

Näringslivet har ett år av utmaningar bakom sig. Flera företagare har fått testa sin innovationsförmåga för att ha en chans att överleva i pandemins spår. Ibland har det gått vägen men många företag har också fått stänga ner sin verksamhet till följd av restriktioner och begränsningar. Norrköpings kommun kommunicerar nu åter igen kampanjen #stöttanorrköping inför alla hjärtans dag. Kampanjen uppmanar norrköpingsbor att tänka lokalt när det kommer till inköp och stötta näringslivet i Norrköping på ett smittsäkert sätt.

– Den lokala handeln har drabbats väldigt hårt av de restriktioner som råder och behöver stöd för att ens överleva. Från kommunens håll vill vi göra vad vi kan för att underlätta. Genom kampanjen #stöttanorrköping uppmärksammar vi lokala företag och deras anpassningar för att kunna erbjuda trygg och säker handel, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör.

Det finns flera sätt att stötta det lokala näringslivet på ett smittsäkert sätt. På Visit.Norrköping listas företag i olika kategorier som erbjuder till exempel take-away, hemkörning eller möjligheten att handla ensam i en butik om man är i riskgrupp.

Påverkan på branscherna inom närinsglivssektorn har varierat under pandemiåret. Detaljhandeln, restauranger, caféer och frisörer mötte effekten av pandemin omedelbart. Genom nya lösningar klarade sig vissa medan andra inte lyckades återhämta sig.
– Det är avgörande med ett dagligt pengaflöde när det kommer till den här typen av verksamheter inom servicesektorn. Pandemin har inneburit en ekonomisk katastrof för väldigt många människor och det är svårt att arbeta igen det stora inkomstbortfallet. Men med nya lösningar har näringslivet hittat nya sätt att möta kunderna men de behöver fortfarande kommuninvånarnas hjälp. Tillsammans kan vi stötta näringslivet i den nya vardagen och fortsätta njuta av vår stad även efter pandemin, säger Pontus Lindblom.

#stöttanorrköping är ett initiativ av Norrköpings kommun och har tidigare kommunicerats under 2020 för att stötta det lokala näringslivet i samband med pandemins utbrott, vid tack-gåvan till kommunalt anställda och inför julhandeln.

Information om kampanjen finns på:
https://visit.norrkoping.se/se-och-gora/temasidor/tillsammans-stottar-vi-norrkoping  

Kontakt:
Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 011-15 12 74

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 011-15 11 94 

__________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum