Majblommans Riksförbund

Stötta Majblommans insamling!

Dela

Digital insamling när barnen stannar hemma

I dag startar Majblommans stora insamling mot barnfattigdom, digitalt.

För första gången sedan 1907 samlar barnen in pengar på distans, för att minska risken för smittspridning. Vårens insamling bygger på att så många som möjligt skapar och delar egna insamlingar för Majblomman.

Tove Lindahl Greve, generalsekreterare:

- Barnen har alltid varit Majblommans huvudrollsinnehavare. Pengarna de samlar in går till barn i ekonomisk utsatthet, i Sverige. I år får barnen ytterligare en roll: att berätta för vuxna om barnfattigdomen i Sverige och varför det är viktigt att göra något åt den. Alla som skapar och delar en digital insamling motverkar barnfattigdom, och bidrar till att barn får det de har rätt till.

På grund av det nya coronaviruset har den 113-åriga traditionen att barn säljer majblommor varje vår skjutits upp till hösten. Samtidigt gör den ekonomiska krisen att behovet av ekonomiskt stöd växer bland barn över hela landet. Majblomman välkomnar därför även företag och privatpersoner till den digitala insamlingen.

- Barnfattigdomen i Sverige tar inte paus, tvärtom behövs vi mer än någonsin nu. Många hör av sig och vill göra en insats för Majblomman eftersom de förstår detta. Vi går därför ifrån vår grundidé, att det bara är barn som ska samla in pengar. Vi behöver varje krona just nu. Alla bäckar små räknas och vi uppmanar alla att starta en egen insamling - idrottsklubbar, privatpersoner, småföretagare, näringsliv, bokklubbar, syjuntor och träningsteam, säger Tove Lindahl Greve. 

Ett par klick på Majblommans hemsida är allt som krävs för att delta i insamlingen.

- Vi har redan hört om företag och privatpersoner som vill utmana varandra för att samla in så mycket som möjligt, det är fantastiskt fint att se! Sedan handlar det bara om att dela insamlingen på alla sätt man kan hitta på, avslutar Tove Lindahl Greve.


För mer information, välkommen att kontakta


Liv Landell Major, pressekreterare:  0708-742713 / liv.landell@majblomman.se

Tove Lindahl Greve, generalsekreterare: 070-2068738 / tove.lindahl.greve@majblomman.se

Bilder

Om

Majblommans Riksförbund
Majblommans Riksförbund
Kungsgatan 28
411 19 Göteborg

031-606890http://www.majblomman.se

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner. 

Följ Majblommans Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Majblommans Riksförbund

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum