Strängnäs stift

Strängnäs stift får två nya präster

Dela

På söndag, den 24 januari, viger biskop Johan Dalman två präster till tjänst i Svenska kyrkan och Strängnäs stift. Vigningen sker i en gudstjänst kl 14.00 i Strängnäs domkyrka och kommer att kunna följas via live-sändning.

Med rådande restriktioner, att max åtta deltagare får samlas, kommer ingen församling att vara närvarande vid gudstjänsten. Vigningen sker enskilt och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men sänds också digitalt via Strängnäs stifts youtube-kanal.

En nyvigd präst tjänstgör som pastorsadjunkt i särskild introduktionsförsamling under sitt första år som präst. Därefter är hon/han behöriga att söka tjänst i Svenska kyrkan.

Prästkandidater:
Oskar Burman, född 1995, bosatt i Salem. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Turinge-Taxinge församling.

Minna Serholt, född 1968, bosatt i Stockholm. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Grödinge församling.

Vigningen sker under förutsättning att kandidaten klarar den examen inför domkapitlet som äger rum på lördagen den 23 januari.

För mer information
Charlotte Bachelder, stiftsadjunkt med rekryteringsansvar
Tel: 0152-234 85

Nyckelord

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum