Strängnäs stift

Strängnäs stift fortsätter att slå rekord i Svenska kyrkans fasteinsamling

Dela
Resultatet av Svenska kyrkans fasteaktion blev 61,6 miljoner kronor, vilket är nytt rekord. Även i Strängnäs stift slogs rekord. Kriget i Ukraina har engagerat församlingar, privatpersoner och företag och bidragit till det höga insamlingsresultatet.

Fasteaktionen hade temat Dela lika under samma himmel och pengarna kommer bland annat att användas till att motverka hunger, svält och främja hållbar fred. I Strängnäs stift blev årets resultat 2 651 334 kronor, vilket är en ökning med med drygt 642 000 kronor jämfört med 2021. Det är även den högsta ökningen vid en jämförelse de senaste fem åren.

- Resultatet från årets fastekampanj är verkligen uppmuntrande! Strängnäs stiftsbor har ökat sitt givandet år från år - en hoppfull trend som jag hoppas håller i sig när ny och gammal nöd vädjande knackar på vår dörr, säger biskop Johan.

– Tillsammans har vi uppnått ett helt fantastiskt resultat för Act Svenska kyrkans fasteaktion. På grund av det allvarliga världsläget, med ökade humanitära katastrofer och minskade biståndsmedel, är det ovärderligt, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.  

Resultat per stift, året och föregående års siffror.

Här kan du läsa mer om Act Svenska kyrkans arbete.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Internationell handläggare, Strängnäs stift
Tel: 0152-234 11

Nyckelord

Kontakter

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum