Strängnäs stift

Strängnäs stift ökade i fasteinsamling

Dela

Resultatet av Svenska kyrkans fasteaktion blev 24,5 miljoner kronor, ett bra resultat med tanke på de utmaningar som coronapandemin fört med sig under kampanjperioden. I Strängnäs stift blev resultatet till och med bättre än föregående år.

Gåvorna som kommer in under kampanjen står för en stor del av bidragen till det livsviktiga arbete som Act Svenska kyrkan bedriver tillsammans med systerkyrkor och partner runt om i världen. 

I Strängnäs stift blev årets resultat 1 618 832 kronor, vilket är en ökning jämfört med 2019 då insamlingsresultatet blev 1 542 064 kronor.

–  I Ordspråksboken i Bibeln står: "En givmild människa får rikt igen, den som mättar andra blir själv mättad”. Ett stort tack till alla som i Fasteinsamlingen givit dessa ord ett ansikte, säger Johan Dalman, biskop i Strängnäs stift.

Resultatet är sex miljoner lägre än 2019 men med tanke på coronapandemin är resultatet bättre än förväntat. Gåvor från privatpersoner är två miljoner högre än föregående år vilket är glädjande.
Den stora minskningen har skett i insamlingsaktiviteter, rikskollekter och församlingskollekter vilket är en direkt följd av att människor inte har kunnat mötas i gudstjänster och andra aktiviteter.

Resultatet per stift, årets och förra årets siffror.

För mer information:
Anne Falk
Internationell handläggare, Strängnäs stift
Tel: 0152-234 12

Nyckelord

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum