Jämställdhetsmyndigheten

Strategiskt GD-råd ska stärka arbetet mot mäns våld mot kvinnor

Dela

Jämställdhetsmyndigheten tar initiativ till ett råd med åtta myndighetschefer för att stärka det förebyggande och brottsbekämpande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. I dag torsdag hade rådet sitt första möte.

Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.
Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.

– Det sker mycket bra arbete mot mäns våld mot kvinnor inom olika myndigheter, men vi behöver göra mer och stärka samordningen. Syftet med det här rådet är att få en gemensam lägesbild och dra nytta av varandra, så att arbetet mot mäns våld mot kvinnor får ett högre tempo och blir mer effektivt, säger generaldirektör Lena Ag.

Förutom Jämställdhetsmyndigheten ingår Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Brottsförebyggande rådet, Kriminalvården, Skolverket, Socialstyrelsen, länsstyrelserna och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Rådet ska bidra till att stärka arbetet inom den tioåriga nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor.

– De här myndigheterna är strategiskt viktiga för att bekämpa brott och förebygga våldet. Vi behöver se var bristerna finns i dagens arbete och vad vi kan göra åt dem. På det sättet hoppas vi kunna bidra till att uppnå det jämställdhetspolitiska delmålet om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra, säger Lena Ag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.
Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.
Ladda ned bild

Om

Jämställdhetsmyndigheten
Jämställdhetsmyndigheten

Göteborg, Angered

070-784 74 97https://www.jamstalldhetsmyndigheten.se/

Jämställdhetsmyndigheten är en statlig expertmyndighet som följer och analyserar utvecklingen inom jämställdhetsområdet. Myndigheten arbetar med att säkerställa att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag, genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

Följ Jämställdhetsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jämställdhetsmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum