AF Gruppen Sverige

Strøm Gundersen förnyar Ringerike gymnasieskola

Dela

AF Gruppens dotterbolag, Strøm Gundersen, har tecknat avtal med Buskerud fylkeskommune för restaurering och nybyggnad av Ringerikes gymnasieskola i Hønefoss.

Projektet omfattar restaurering av befintliga skolbyggnader på 7 400 m², uppförande av nya byggnader på över 6 200 m² och utomhusarbeten. En befintlig byggnad på ca 1 000 m² måste rivas innan den nya byggnaden byggs. De nya byggnaderna ska uppfylla kraven i TEK 17 och i restaurerade byggnadsdelar försöka närma sig TEK 17 så långt det är praktiskt möjligt. En del av arbetet utförs på kulturmärkta byggnader. Skolan ska anpassas till att rymma 800 elever och 110 anställda.

Kontraktet är en totalentreprenad och har ett värde på ca 320 miljoner NOK exkl. moms.

Uppstart på byggarbetsplatsen är april 2019 och planerat färdigställande är det fjärde kvartalet 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar. Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 4 500 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen.

Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Energi & Miljö, Offshore och Sverige. Bolaget omsätter 18,8 miljarder NKR (2018) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum