Bostadsförmedlingen

Studentbostäder - första halvåret 2020

Dela

Under första halvåret i år förmedlade Bostadsförmedlingen i Stockholm 1 489 studentbostäder. Av dessa har 159 förmedlats till personer som varit registrerade kortare tid än ett år hos Bostadsförmedlingen. Den kortaste kötiden var 10 dagar.

Bedömningen för året är att över tre tusen studentbostäder kommer att förmedlas via oss. Bland annat är flera hundra nybyggda studentbostäder på väg in.  

Många studenter har svårt att hitta ett boende, därför är det särskilt kul att Bostadsförmedlingen verkar vara på väg att förmedla fler studentlägenheter än väntat. Den senaste prognosen säger att vi kommer kunna förmedla 600 stycken fler studentbostäder än det redan högt uppsatta årsmålet på 2700 stycken, säger Dennis Wedin (M), borgarråd och ordförande i Bostadsförmedlingen.

Hos Bostadsförmedlingen kan man registrera sig när man fyller 18 år och därmed börja samla kötid till en studentbostad. Detta oavsett om man är inskriven på en högskola eller inte.

Den som får en studentlägenhet genom Bostadsförmedlingen behåller sin insamlade kötid eftersom studentbostaden är ett tidsbegränsat boende. Man samlar alltså mer kötid samtidigt som man studerar. Det ger bättre chanser att få en vanlig lägenhet när studierna är klara.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bostadsförmedlingen
Bostadsförmedlingen
Palmfeltsvägen 5
121 62 Johanneshov

08-785 88 00https://bostad.stockholm.se/

Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlar hyreslägenheter i hela Stockholmsregionen och samarbetar med över 200 bostadsbolag. Vi är länken mellan bostadssökande och fastighetsägare och har över 70 års erfarenhet av Stockholms hyresmarknad. Med cirka 100 medarbetare ingår vi i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Läs mer på bostad.stockholm.se.

Följ Bostadsförmedlingen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bostadsförmedlingen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum