Stockholms studentbostäder, SSSB

Studenter bjöds på konsert – vid sina hem

Dela

Studenter fick lyssna till gratis konserter när bandet Mathea Baykal kom till tre olika studentområden och spelade. Det är Stockholms studentbostäder som står bakom initiativet som syftar till att öka trivseln och gemenskapen i områdena.

– När vi hade den här typen av konserter under pandemin var de väldigt uppskattade av studenterna och därför känns det oerhört bra att vi återigen kan ge studenterna lite guldkant i studentvardagen, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef hos Stockholms studentbostäder.

Mathea Baykal utgörs av Jonas, Olle, Natasa, Birgit och Niklas som alla studerar på Kungliga Musikhögskolan. Bandet åkte på en miniturné och besökte tre olika studentområden i Stockholm: Kungshamra i Solna, Forum som ligger nära Kungliga Tekniska Högskolan och Jerum på Gärdet.

– Vi bygger och förvaltar inte bara bostäder för studenter, vi arbetar också för att våra hyresgäster ska få ett så bra studentliv som möjligt. Det här är ett jättefint initiativ som vi vet att studenterna verkligen uppskattar och det känns extra bra att det också är studenter som spelar, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Initiativet heter Backyard sessions och arrangeras för tredje gången. Idén tillkom under pandemin som ett sätt att göra det möjligt för studenterna att ta del av livemusik som då annars var inställd. På Backyard sessions kunde studenterna lyssna till konserterna från balkonger, fönster och på plats på innergårdarna. Konserterna livesändes också via Stockholms studentbostäders Youtube-kanal.

Om Mathea Baykal
Jonas Björk - Pluggar på KMH på ämneslärarprogrammet instrument/ensemble, gitarr som huvudinstrument.

Olle Broström - Pluggar på KMH på ämneslärarprogrammet instrument/ensemble, piano som huvudinstrument.

Natasa Baykal - Pluggar på KMH på ämneslärarprogrammet instrument/ensemble, sång som huvudinstrument.

Birgit Mathea Hustad - Pluggar på KMH på ämneslärarprogrammet instrument/ensemble, sång som huvudinstrument.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige med över 8000 bostäder i sitt bestånd. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum