Stockholms studentbostäder, SSSB

Studenter bjuds på konsert – popartisten Catharina spelar live på innergårdar

Dela

När universitet och högskolor är stängda är många studenter hemma och pluggar. För att ge extra energi till studenterna bjuder Stockholms studentbostäder sina hyresgäster på konsert när popartisten och studenten från Kungliga Musikhögskolan Catharina spelar på tre olika innergårdar under torsdagen. Konserterna kan ses från studenternas hem och personal på plats garanterar att inte fler än 50 personer samlas.

Corona påverkar studentlivet i stor omfattning, både genom att högskolor och universitet håller stängt och genom att studentaktiviteter och studentfester ställs in. Stockholms studentbostäder är Sveriges största studentbostadsorganisation med över 8000 bostäder i sitt bestånd och för att ge något extra till sina hyresgäster bjuder de på konsert. Artisten och studenten från Kungliga Musikhögskolan Catharina kommer tillsammans med ett band att spela live på tre platser under torsdagen: på Lappkärrsberget vid Stockholms universitet, på Körsbärsvägen nära KTH och på Armégatan i Solna som ligger i anslutning till Karolinska institutet.

– Det är jätteroligt att kunna ge våra hyresgäster en energikick nu när många känner sig socialt distanserade. Att kunna dela upplevelser tillsammans med andra är något av livets goda, och att dessutom kunna göra det med en av Stockholms talangfulla studenter känns självklart och helt rätt för oss, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Catharina skriver svensk pop och hennes mest populära låt Snälla se mig har över 800 000 spelningar på Spotify. De tre konserterna för Stockholms studentbostäders hyresgäster kommer att hållas på platser där studenterna kan följa konserterna från fönster, balkonger och uteplatser. För att inte riskera att samla fler än 50 personer finns personal på plats för att garantera detta. Utöver de fysiska konserterna kommer alla att kunna följa konserterna live via Stockholms studentbostäders Facebook och Instagram.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Långa kötider för studentbostäder trots intensivt arbete – flera behöver byggas för att möta efterfrågan6.7.2020 07:45:00 CESTPressmeddelande

Snart kommer antagningsbeskeden inför höstens studier och kön för att få en studentbostad i Stockholm är lång. Hos Sveriges största studentbostadsorganisation Stockholms studentbostäder pågår ett intensivt arbete för att så många som möjligt ska få en studentbostad. På sikt behöver Stockholm betydligt fler studentbostäder för att möta efterfrågan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum