Yrkesplugget i Sverige AB

Studenter får artistcoachning

Dela

Gymnasieskolan Yrkesplugget i Stockholm inleder ett samarbete med PR och artistcoachen Anna Moore, med sikte på avgångselever som gör sig redo att möta arbetslivet. Syftet är att höja självkänslan och rusta eleverna för bland annat arbetsintervjuer genom att stärka det personliga varumärket för studenterna med hjälp presentationsteknik, framställan, kroppsspråk och retorik.

Anna Moore PR och artist-coach
Anna Moore PR och artist-coach

Varje vår i maj månad arrangerar Yrkesplugget "Vägen ut", en dag som fokuserar på det som händer efter gymnasiet. Banker, bostadsförmedlig, försvaret och andra bjuds in för att berätta för Yrkespluggets avgångselever om möjligheter och skyldigheter. 

"Vi vill med aktiviteten ”Vägen ut” stärka och förbereda våra studenter inför arbets- och vuxenlivet, nu när de slutar i gymnasiet", säger Anders Hermansson, utbildningsledare för MC-teknik på Yrkesplugget och huvudansvarig för aktiviteten "Vägen ut"

I år lägger Yrkesplugget till en parameter där syftet är att stärka självkänslan med målsättningen att eleverna skall bli än tryggare i sig själva, när de ställs inför olika situationer och val i närtid.

"Vi är otroligt stolta och glada över att Anna Moore åttagit sig att coacha eleverna, med sin erfarenhet från artistvärlden och näringslivet är Anna perfekt för uppdraget", säger Börje Lundén, marknadschef på Yrkesplugget

Anna Moore är beteendevetare och jobbar som PR och artistcoach. Anna har över 20 års erfarenhet från musikbranschen och har arbetat på MCA Music, Rodeo Records och Sony Music. Anna har under sina anställningar samt på egna bolaget arbetat med artister som Slash, Emilia, Meja,Kapten Röd, The Poodles och Wiktoria för att nämna några.

”Oavsett om det är en student, en etablerade artist eller en VD så utgår jag alltid från den unika personens personliga scen. Det känns värdefullt för mig att kunna hjälpa studenter och bidra till allt stärka deras personliga varumärken och göra dom redo för att möta arbetslivet”, säger Anna Moore, VD på Moore To Be

"En viktig nyckel till att bli anställningsbar är att visa det som är unikt med sin person. Efter föreläsningen har studenten bättre förståelse för vilka verktyg man har i sin personliga verktygslåda för att skapa bättre genomslagskraft", fortsätter Anna Moore

"Att coacha eleverna i detta ämne är också ett sätt för oss på skolan att uppmärksamma för eleverna och vidarebefordra det ansvar som vi på skolan haft, och som eleverna från och med skolavslutningen själva kommer att äga", avslutar Börje Lundén, marknadschef på Yrkesplugget

 Yrkespluggets gymnasium utbildar elever att bli yrkesförare, bilmekaniker, mc-mekaniker, målare, träarbetare, plattsättare, betongarbetare, takmontör, anläggare, glastekniker, golvläggare och murare. Alla som utbildar sig blir artister, på sitt vis!

 

Nyckelord

Bilder

Anna Moore PR och artist-coach
Anna Moore PR och artist-coach
Ladda ned bild
Anders Hermanson Utbildningsledare MC samt ansvarig för "Vägen ut" på Yrkesplugget
Anders Hermanson Utbildningsledare MC samt ansvarig för "Vägen ut" på Yrkesplugget
Ladda ned bild
Börje Lundén marknadschef på Yrkesplugget
Börje Lundén marknadschef på Yrkesplugget
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Kvarnholmsvägen 56
131 31 Nacka

08 607 10 50http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de både mångsidig och stor kompetens inom området yrkesutbildningar. 2010 startades Yrkespluggets andra skola, i Uppsala.

Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler.
Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt.

Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen.

Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Yrkespluggets personal har tillsammans arbetat fram gemensamma kärnvärden och kvalitetsmål. De skall genomsyra hela verksamheten och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Våra kärnvärden är:  Elevfokuserade, Kompetenta, Nytänkande, Lösningsinriktade, Branschfokuserade och Mångfald.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Yrkesskola startar arbetsförmedling26.5.2020 15:52:05 CESTPressmeddelande

Arbetsförmedling är kanske ett för stort ord. Men i dessa Covid tider vill Yrkesplugget på något sätt stötta de företag där man utvecklat ett samarbetade gällande praktikplatser. Detta resulterade i webbplatsen "Träffpunkt Jobb". En plats där samarbetsföretag erhåller kostnadsfri annonsering i jakten på arbetskraft. Samtidigt blev det en plats där elever på skolan kunde lägga upp egna annonser, i sin jakt på ett arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum