Stockholms studentbostäder, SSSB

Studenterna har fått säga sitt om de nya studentbostäderna i Björkhagen

Dela

Under måndagen var det projektinvigning för de 166 nya studentbostäderna som byggs i Björkhagen utanför Stockholm. Inför bygget genomförde Stockholms studentbostäder tillsammans med branschorganisationen Studentbostadsföretagen och arkitektbyrån White en stor undersökning kring hur studenter vill bo, och en del av studenternas svar ligger som grund till hur bostäderna kommer att byggas.

Över 2000 studenter fick svara på frågor kring hur de ser på sitt nuvarande boende och hur de vill bo i framtiden. Resultaten gav många svar, både kring hur studenter tänker kring kollektivt boende och också kring hur studenter önskar att ettor och tvåor utformas. En slutsats som gick att dra från undersökningen var att studenterna efterfrågar sociala ytor där de kan träffas och nätverka men samtidigt också har ytor som är mer privata.

 Vi är ”av, för och med studenter” och det innebär att vi lägger stor vikt vid att få förståelse för hur studenter tänker kring sitt boende, både nu men också framöver, för att alltid ligga i framkant. Här i Björkhagen bygger vi extra breda loftgångar där man kan ses spontant i sin vardag och längre in i bostäderna finns ytor som är mer avskilda där studenterna också kan ha ett eget privat liv, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

De 166 bostäderna kommer att stå klara våren 2022 och Peab har fått förtroendet för bygget som består av ett punkthus och två lamellhus.

– Det är en intressant undersökning som gjorts och som ger bra underlag för planering och byggnation. Det är viktigt att anpassa efter studenternas önskemål och det känns förstås spännande att få vara med och skapa framtidens trygga och funktionella bostäder, säger Lars Enroth, regionchef på Peab.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa12.12.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

Studenter mår allt sämre psykiskt – lopp arrangeras för att vända trenden29.9.2020 07:50:00 CESTPressmeddelande

Studenter är en grupp som är överrepresenterade vad gäller psykisk ohälsa och coronapandemin har gjort problemet ännu större. För att bidra till att vända den negativa trenden arrangerar Stockholms studentbostäder tillsammans med några av de största studentkårerna loppet Students moving 4 health där de samlat in över 100 000 kronor som ska användas till att hjälpa studenter som mår dåligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum