Studentlitteratur AB

Studentlitteratur förvärvar Hallgren & Fallgren Studieförlag

Dela

Studentlitteratur har tecknat avtal om att förvärva Hallgren & Fallgren Studieförlag, som fokuserar på utgivning av böcker om språkinriktad undervisning.

Hallgren & Fallgren ger ut kurslitteratur för utbildning och kompetensutveckling av lärare samt språkutvecklande läromedel för dagens mångkulturella skola och förskola. Förlagets utgivning bygger på forskning och erfarenhet och går i linje med Skolverkets riktlinjer.

– Hallgren & Fallgren har tillsammans med författarna gjort en fantastisk resa. Våra författare har såväl kunskap och erfarenhet som nytänkande och ett starkt engagemang för frågor kopplade till utbildning och språkinlärning. Detta har gjort vårt förlag mycket framgångsrikt inom kurslitteratur om språkinriktad undervisning. Nu har rätt tidpunkt kommit för någon annan att ta över och vi är övertygande om att Studentlitteratur på ett utmärkt sätt kommer att förvalta och vidareutveckla den utgivning vi har byggt upp, säger Jöran Svensson, VD Hallgren & Fallgren Studieförlag.

Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag med en stark utgivning av kurslitteratur riktad till blivande lärare och kompetensutveckling för yrkesverksamma. Med Hallgren & Fallgrens utgivning stärks denna position ytterligare.

– Precis som Studentlitteratur, står Hallgren & Fallgren för nytänkande, beprövad erfarenhet och bygger utgivningen på vetenskaplig grund. Vi är stolta över förtroendet att få jobba vidare med den uppskattade och högkvalitativa utgivning som förlaget och författarna har byggt upp, säger Stefan Persson, Studentlitteraturs VD.

Överlåtelsen skedde formellt den 17 maj 2018.

För frågor och ytterligare kommentarer, kontakta:
Stefan Persson, VD Studentlitteraur
stefan.persson@studentlitteratur.se
046-31 22 77

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 344 miljoner kronor och har 130 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum