Studentlitteratur AB

Studentlitteratur ger fri tillgång till digitalt läromedel i matematik

Dela

Nu under Coronapandemin behöver lärare mer stöd i sin distansundervisning. För att hjälpa till släpper Studentlitteratur Tomoyo, sitt nya digitala läromedel för färdighetsträning i matematik, fritt under våren.

– Det är en svår tid just nu och vi måste alla se till att hjälpas åt. Genom att dela med oss av Tomoyo och vår kunskap hoppas vi kunna underlätta för lärare när det finns behov av distansundervisning, säger Åsa Sandberg, förlagschef Läromedel och lättläst, Studentlitteratur AB.

Tomoyo är ett spelifierat digitalt läromedel för årskurs 1-3 och är ett komplement till basläromedel i matematik. Eleverna arbetar i egen takt och nivån anpassas efter hur eleven svarar.

– Övning och repetition är en viktig del i matematikundervisningen. I Tomoyo kan eleverna jobba självständigt, resultaten sparas och lärarna kan överblicka arbetet i ett digitalt klassrum, säger Åsa Sandberg.

Studentlitteratur har även tagit fram olika slags stödmaterial för distansundervisning till olika läromedel och produkter, till exempel studieguider och färdiga underlag för lektioner som lärare kan dela ut till sina elever.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 359 miljoner kronor och har 152 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Ensidig forskning om autism och adhd påverkar flickor negativt9.9.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Forskningen på flickor med autism och adhd har länge släpat efter, vilket ofta har lett till sena diagnoser och att flickors mående inte tagits på allvar. Maria Bühler, leg. psykolog och specialiserad inom neuropsykologi, har nyligen skrivit boken Flickor med autism och adhd – En guidebok för föräldrar och professionella (Studentlitteratur, 2020) med syfte att öka kunskapen och nå ut med forskningen på ett lättillgängligt sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum