Stumfilmen Körkarlen med livemusik på orgel i Hedvigs kyrka

Dela

Under Norrköpings Norrköpings filmfestival Flimmer bjuder Svenska kyrkan i Norrköping i samarbete med Flimmer på en unik filmvisning i Hedvigs kyrka. Stumfilmen Körkarlen (Selma Lagerlöf) från 1921 visas och till detta spelar organisten Ulf Tellin livemusik på orgeln, improviserad till filmens händelser.

Foto: Niclas Fasth
Foto: Niclas Fasth

Den 26-28 november är det dags för Norrköpings filmfestival Flimmer. En av festivalens ovanligare filmvisningar är stumfilmen Körkarlen från 1921 (Selma Lagerlöf) som visas i Hedvigs kyrka. Till filmen spelar organisten Ulf Tellin livemusik på orgeln, improviserad till filmens händelser. Filmen visas fredagen 26/11 kl. 16:00 och visningen är ca 2 timmar lång.

Det fanns en tid då många stora städer hade anställda organister eller pianister på biograferna, men kulturen dog ut när stumfilmen ersattes av ljudfilm. Men nu är det alltså dags igen att få uppleva stumfilmens tjusning. 

Kontakt:

Ulf Tellin, organist
011-241435/ulf.tellin@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Niclas Fasth
Foto: Niclas Fasth
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum