Flygbolaget BRA

Succé för BRAs reguljärflyg mellan Malmö och Mallorca

Dela

Sista reguljära sommarflygningen till Mallorca från Malmö med BRA landade alldeles nyss. Och mycket talar för en fortsättning nästa sommar. Drygt nio av tio platser bokades och då detta är första gången BRA flyger till Mallorca i egen, reguljär flygtrafik, ser bolaget det som en succé.

Stjärtfena
Stjärtfena

Biljettbokningen gick varm redan från start och de populäraste avgångarna, som snabbast sålde slut var framförallt avgångarna i juni och i början av juli. Många som ville flyga på de populära avgångarna blev utan plats, vilket BRA bara kan beklaga.

– Med facit i hand hade vi nog kunnat flyga ännu lite mer än vi gjort vilket vi tar med oss till planeringen till nästa sommar, säger Magnus Friberg som ansvarat för Mallorcasatsningen hos BRA.

BRA lanserade i februari sitt direktflyg från Malmö till Mallorca, med första utresa den 15 juni. Sedan dess har ett flyg per vecka startat från Malmö fram till den 3 augusti.

En faktor som bidragit till bokning är biljettpriset från 998 kr per väg och att flyget från Malmö gått på lördagar klockan 16:35 och från Mallorca klockan 21:10. Det har maximerat tiden på Mallorca och passat bra för både utresa och hemkomst.

Alla BRAs flygresor, både inrikes och utrikes, är alltid klimatkompenserade utan extra kostnad för resenären, samtidigt som BRA både betalar svensk klimatskatt för flyg och köper utsläppsrätter genom EU-ETS. Alla som önskar kan dessutom boka Miljö Class hos BRA som inkluderar biobränsle.

- Vår kabinpersonal har fått en del frågor kring klimatkompensation och biobränsle under sommarens Mallorcaflygningar så vi ser att flyg och klimat intresserar våra resenärer, säger Magnus.

BRA är framförallt ett regionalflygbolag som flyger främst inrikes i Sverige, men bolaget flyger även till enstaka städer utomlands, bland annat till Lyon från Göteborg, till Berlin från Växjö och till Helsingfors från Umeå och Visby.

Kontakter

Bilder

Stjärtfena
Stjärtfena
Ladda ned bild

Om

Flygbolaget BRA
Flygbolaget BRA
Gårdsfogdevägen 16
16126 Bromma

https://www.flygbra.se/

BRA står för Braathens Regional Airlines BRA flyger till flest orter i Sverige och med cirka 2,2 miljoner årliga passagerare, främst affärsresenärer, har BRA en marknadsandel av svenskt inrikesflyg om cirka 30 %.

BRA klimatkompenserar som enda kommersiella flygbolag i världen för alla sina utsläpp utan extra kostnad för resenärerna. BRA erbjuder sedan 2018 alla att välja fossilfritt biobränsle vid bokning av flygresan och redan år 2009 miljöcertifierades bolaget som världens första passagerarflygbolag.

2016 lanserades varumärket BRA efter sammanslagning av flera regionala flygbolag i samma svenska koncern. Bolagets flyg-DNA sträcker sig samtidigt tillbaka till 1940-talets Braathens S.A.F.E.

BRA ägs av svenska investmentbolaget Braganza, helägt av Per G. Braathen.

BRA flyger till Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö, Umeå, Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall, Helsingborg/Ängelholm, Östersund, Växjö, Trollhättan, Halmstad, Kristianstad, Norrköping, Sälen, Helsingfors, Berlin, Lyon.

Följ Flygbolaget BRA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Flygbolaget BRA

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum