BranäsgruppenBranäsgruppen

Succé för Sara Hector ALS Challenge

Dela

Sara Hectors välgörenhetstävling i Kungsberget den 23 mars samlade in över 100 000 kronor till förmån för ALS-forskningen.

Sara Hector framför tävlingsbacken i helgens välgörenhetsarrangemang
Sara Hector framför tävlingsbacken i helgens välgörenhetsarrangemang

Kungsbergets just nu klarast lysande världsstjärna, Sara Hector, arrangerade den 23 mars välgörenhetstävlingen Sara Hector ALS Challenge till förmån för ALS-forskningen. Tävlingen genomfördes på initiativ av Sara Hector själv och tillsammans med Kungsberget planeras tävlingen att bli ett återkommande arrangemang. 

Utöver donationer som skänktes under dagen betalade skidgästerna 100 kronor för att mäta sig mot Saras tid i storslalombanan i Kungsberget. Totalt valde fler än 300 av Kungsbergets gäster att starta i tävlingen. Utöver evig ära och tillfredsställelse över att göra gott lottades ett stort prisbord, skänkt av Saras sponsorer, ut till deltagarna. 

Det var en fullspäckad dag i Kungsberget då det i en annan del av anläggningen gjordes upp om SM-bucklan i Puckelpist. Hemmaåkaren My Bjerkman från Gefle Freestyle slog till stort med silver i singelpuckelpist och guld i parallellpuckelpist. Även hemmaåkaren Hanna Hansson presterade starkt och plockade hem brons i singelpuckelpisten. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sara Hector framför tävlingsbacken i helgens välgörenhetsarrangemang
Sara Hector framför tävlingsbacken i helgens välgörenhetsarrangemang
Ladda ned bild
SM i Puckelpist avgjordes i helgen i Kungsberget
SM i Puckelpist avgjordes i helgen i Kungsberget
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

Snöproduktionen har startat i Vallåsen – först i Sverige9.9.2019 10:00:06 CESTPressmeddelande

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och idag blev det ännu tydligare när snöproduktionen drog igång i Vallåsen. – Snöfabrikerna betyder oerhört mycket. Vi kan hålla en hög kvalitet och alltid ha snö i backen oavsett väder, säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist. Skidanläggningen i Halland har sedan två år tillbaka kunnat producera snö i plusgrader tack vare snöfabriker. Något som de, tillsammans med Idre, är ensamma om i Sverige. Totalt kan cirka 40 lastbilar fyllas med snö från de två fabrikerna i Vallåsen varje dag. – Folk tror inte att vi har öppet när det är plusgrader, men fabrikerna gör det möjligt. När vi väl har öppnat kan man åka skidor hela säsongen, till och med om det skulle vara plusgrader i backen. Sedan i morse är alltså snöproduktionen igång och redan nu kan hallandsborna skymta flera vita högar på anläggningen. Snön sparas nämligen under så kallade geotexdukar som skyddar mot vind och vatten. På så sätt kan stora lass med snö tillverkas och förvaras på området än

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum