Consid

Succéetablering i Södertälje

Dela

It- och kommunikationsföretaget Consids expansion till Södertälje blev en succé. Efter bara fyra månader har kontoret redan ett tio-tal anställda och ytterligare ett tiotal på väg in.

-Det har gått över all förväntan. Vi hade räknat med en stabil etablering, men att vi redan skulle ha anställt tio personer före sommaren hade vi inte trott, säger Niklas Hoffström som är nyrekryterad kontorsansvarig i Södertälje. 

Flera storkunder fanns redan med in i etableringen, men några nya har tillkommit. 

Niklas Hoffström, kontorsansvarig för Consid i Södertälje. 

- Vi har varit mycket synliga i Södertälje, dels i pressen, men också på stan. Nyligen stod vi i centrum och delade ut fredagsmys till förbipasserande. För oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder. Vi är ett företag som syns och hörs, säger Niklas Hoffström. 

Consid är ett av landets snabbast växande företag med kontor i ett 30-tal städer i Sverige. Företaget erbjuder konsulttjänster inom it, kommunikation och affärsutveckling. När Consid skulle fortsätta sin expansion var Södertälje ett naturligt val. Det var alltså framför allt en stark efterfrågan från kunderna som avgjorde, men också de stora möjligheterna till starka rekryteringar.

Niklas Hoffström själv är nyrekryterad till Consid. Han är utbildad samtalscoach, organisationskonsult och certifierad förändringsledare med bakgrund inom IT, telekom, media samt fordonsindustrin. Med över 30 års erfarenhet inom försäljning och marknadsföringv– från globala organisationer till start-up verksamheter – har Niklas en bred och gedigen förståelse för både människorna i organisationen samt för organisationsstrukturen. Hans målsättning är att få varje medarbetare att bli den absolut bästa versionen av sig själv. Niklas sitter även med i Friskis & Svettis styrelse i Södertälje. Nu ska han få Consids Södertäljekontor att blomstra.

-Vi försöker alltid hitta lokal kompetens där vi öppnar kontor. I Södertälje finns Campus Telge, KTH Södertälje och Yrkeshögskola med stort it-kunnande. Vi tror att de flesta vi kommer att anställa bor någonstans i närheten av Södertälje, säger Niklas Hoffström.

Consid omsätter över 1,5 miljarder kronor årligen och har över 1 500 anställda. Nyligen utsågs Consid till Sveriges Bästa Arbetsgivare och Dagens Industri har prisat Consid nio år på raken som snabbväxande Gasellföretag.

Under hösten kommer Niklas Hoffström att anställa ytterligare ett tiotal personer, främst inom .NET, systemutveckling och systemarkitektur – klassiska it-jobb.

-Hösten kommer att bli mycket spännande. Dels med de nya kunderna, men också med att bygga upp ett stabilt gäng här i Södertälje. Och så frågan om kontor då. Vi har flera fantastiska lokaler på gång, men ännu är inget påskrivet, säger Niklas Hoffström.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 1500 anställda, fördelade på 36 kontor, omsatte bolaget över 1,5 miljarder kronor 2021.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum