Uppsala kommun

Succén är tillbaka – nu invigs Uppsala Summer Zone 2022

Dela

Fjolårets Uppsala Summer Zone blev en succé. Nu är det dags för Uppsala Summer Zone 2022. Den 10 juni invigs årets upplaga tillsammans med Uppsala basket som arrangerar en streetbasketturnering. Nytt för i år är ytterligare basketplaner, större dansgolv och en dubbelt så stor pumptrack. Media är välkomna till invigningen.

Den populära pumptracken blir dubbelt så lång i år.
Den populära pumptracken blir dubbelt så lång i år.

Uppsala Summer Zone är en 6 360 kvadratmeter stor aktivitetsyta öppen för alla, hela sommaren. Pumptrack, dans, innebandy, basket, futsal, volleyboll, handboll, sällskapsspel, spikeball, speedshooting, rollerderby, ytor för häng, lek och olika spel, och massa annat kul finns på plats. 

– Nu öppnar vi förra årets succé Uppsala Summer Zone igen. Där finns det möjlighet att utöva olika idrotter, möta föreningar och leka med kompisar helt gratis. Det här är en viktig satsning för att alla oavsett ens föräldrars plånbok ska ha ett roligt och aktivt sommarlov, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts-och fritidsnämnden.

– Det är jätteviktigt att alla barn och unga har roliga saker att göra på sommarlovet. På Summer Zone finns något för alla och att allt är gratis. Många hittade till Summer Zone förra året och nu  hoppas jag att ännu fler hittar hit, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande för kulturnämnden.

Förra årets Summer Zone lockade över 15 000 besökare och målet är att dubbla antalet besökare i sommar. Arrangemanget i år är större än tidigare med bland annat dubbelt så lång pumptrack, två nya 3x3 streetbasket, utökat dansgolv, rollerderbybana och locker room talk lounge.  Dessutom finns fler innebandycuper och basketcuper större café, fler foodtrucks och evenemang. 

Uppsala idrottsföreningar kommer även att erbjuda prova på-idrott, till exempel rodd, streetbandy, boccia för funktionsnedsatta, rörelsebana och dans.

All aktivitet är gratis då satsningen görs för att få barn och ungdomar mer aktiva och för att verka för en mer inkluderande och jämlik fritid. Under sommaren kommer Fritidsbanken att finnas på plats för att låna ut bollar, klubbor, racketar, inlines, skateboards med mera. 

Invigningen är den 10 juni kl 16.00 med bland annat invigningstal, prova på-aktiviteter, fika och basketturnering. Media är hjärtligt välkomna.

Öppettider 

10 juni

9–21 

11 juni–11 september 

Måndag–fredag: 8–21
Helger: 10–19 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den populära pumptracken blir dubbelt så lång i år.
Den populära pumptracken blir dubbelt så lång i år.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum