Dramaten

Suede till Dramatens stora scen

Dela

Kultförklarade brittiska bandet Suede släpper sitt åttonde album, The Blue Hour, i höst och ger i samband med det en konsert på Dramatens stora scen, den 7 oktober. Biljetterna släpps på fredag den 18 maj klockan 10.

Suede. Pressbild.
Suede. Pressbild.

Suede slog igenom i början av 1990-talet med det självbetitlade albumet Suede som följdes upp med Dog Man Star och Coming up. De kommande åren etablerades Suede som Storbritanniens största och viktigaste rockband. Bandet splittrades 2003 för att sedan återförenas ett decennium senare, och har sedan dess både skrivit ny musik, turnerat runt i världen och gjort omtalade spelningar på bland annat Glastonbury festival och Coachella. The Blue Hour, Suedes åttonde album, släpps den 21 september.

Under 2018 har Dramaten satt fart på mötet mellan musik och scenkonst med ett större konsertprogram än någonsin tidigare. Förutom Suede är följande artister bokade på Dramaten.
Niki & The Dove, den 22-23 maj och 8 juni
Rebecka Törnqvist, den 29 maj
Mwuana, den 15-16 maj
José Gonzalez and the String Theory, 15-16 september
Fler höstkonserter kommer att släppas framöver.

Suede, den 7 oktober, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Suede. Pressbild.
Suede. Pressbild.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum