Dramaten

Suede till Dramatens stora scen

Dela

Kultförklarade brittiska bandet Suede släpper sitt åttonde album, The Blue Hour, i höst och ger i samband med det en konsert på Dramatens stora scen, den 7 oktober. Biljetterna släpps på fredag den 18 maj klockan 10.

Suede. Pressbild.
Suede. Pressbild.

Suede slog igenom i början av 1990-talet med det självbetitlade albumet Suede som följdes upp med Dog Man Star och Coming up. De kommande åren etablerades Suede som Storbritanniens största och viktigaste rockband. Bandet splittrades 2003 för att sedan återförenas ett decennium senare, och har sedan dess både skrivit ny musik, turnerat runt i världen och gjort omtalade spelningar på bland annat Glastonbury festival och Coachella. The Blue Hour, Suedes åttonde album, släpps den 21 september.

Under 2018 har Dramaten satt fart på mötet mellan musik och scenkonst med ett större konsertprogram än någonsin tidigare. Förutom Suede är följande artister bokade på Dramaten.
Niki & The Dove, den 22-23 maj och 8 juni
Rebecka Törnqvist, den 29 maj
Mwuana, den 15-16 maj
José Gonzalez and the String Theory, 15-16 september
Fler höstkonserter kommer att släppas framöver.

Suede, den 7 oktober, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Suede. Pressbild.
Suede. Pressbild.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum