Bonnier News

Susanne Lindén ny chefredaktör för Värnamo Nyheter

Dela
Bonnier News Local har utsett Susanne Lindén till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Värnamo Nyheter. 59-åringen, med erfarenhet från bland annat Aller Media och Kvällsposten, tillträder den 13 februari och efterträder Hanna Källqvist som går vidare till nya utmaningar inom koncernen.
Susanne Lindén, tillträdande chefredaktör och ansarig utgivare Värnamo Nyheter. Foto: Christina Uhlin
Susanne Lindén, tillträdande chefredaktör och ansarig utgivare Värnamo Nyheter. Foto: Christina Uhlin

Susanne Lindén har en gedigen journalistisk bakgrund och kommer senast från rollen som Head of Family Weeklies på Aller Media, där hon varit chefredaktör för flera populära titlar, till exempel Allers, Allas, Året Runt och Hemmets Veckotidning. Hon har tidigare varit redaktionschef på Kvällsposten.

– Det känns väldigt bra att vi har kunnat rekrytera Susanne Lindén som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Värnamo Nyheter. Hon är en mycket erfaren ledare som är van vid att med framgång arbetsleda på såväl strategisk som operativ nivå. Jag är övertygad om att hon är helt rätt person att ytterligare utveckla Värnamo Nyheter, såväl journalistiskt som varumärkesmässigt, säger Carl-Johan Bergman, Chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

– Efter ett antal år inom veckotidnings- och magasins-branschen inom Aller Media ska det bli riktigt roligt att återigen få jobba med nyheter. Jag är van att jobba med lokal och regional bevakning sedan mina många år på Kvällsposten och Expressen, säger Susanne Lindén som ser fram emot att börja arbetet i Värnamo.

– Att få bli en del av team Värnamo Nyheter och Bonnier News Local känns både viktigt och hedrande. Vi behöver lokal bevakning inom media, det är en central del av journalistiken och garanti för en oberoende publicistik. Värnamo med omnejd är levande och i utveckling, jag frustar lite i startgroparna för att få komma igång och lära känna redaktionen och regionen. Tillsammans ska vi bjuda våra läsare på journalistik i toppklass!

Värnamo Nyheters nuvarande chefredaktör Hanna Källqvist går nu vidare inom Bonnier News Local för att bli nyhetschef på Jönköpings-Posten.

– Hanna Källqvist bor i Jönköping och har valt att fortsätta sitt yrkesliv på Jönköpings-Posten. Jag är glad att Hanna stannar i koncernen och jag ser fram emot att se hur hon kan bidra till utvecklingen av nyhetsarbetet på Jönköpings-Posten, säger Carl-Johan Bergman.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Susanne Lindén, tillträdande chefredaktör och ansarig utgivare Värnamo Nyheter. Foto: Christina Uhlin
Susanne Lindén, tillträdande chefredaktör och ansarig utgivare Värnamo Nyheter. Foto: Christina Uhlin
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Lokaltidningar i stort samarbete med Svenska Fotbollförbundet – sänder tusentals matcher7.3.2023 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News, Gota Media, NTM och Stampen Media gör en gemensam storsatsning på svensk fotboll. Genom ett långt avtal med Svenska Fotbollförbundet kommer det att sändas tusentals fotbollsmatcher på mediebolagens lokala tidningssajter de kommande åren. – Vi vill vara nära vår publik och de här matcherna går rakt in i det lokala hjärtat, det värmer extra hos mig personligen som älskar lokalfotboll och lokaljournalistik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum