Stockholms stad

Susanne Sidenmark är ny rektor på Essingeskolan och Klastorpsskolan

Dela

Susanne Sidenmark kommer närmast från Sigfridsborgs skola i Nacka kommun där hon varit biträdande rektor i fem år. När hon nu blir rektor för första gången blir hon det för två skolor samtidigt, Essingeskolan och Klastorpsskolan. De båda skolorna bildar tillsammans en skolenhet.

Susanne Sidenmark Foto: Privat
Susanne Sidenmark Foto: Privat

Susanne Sidenmark vill ta vara på den positiva anda som redan finns på Essingeskolan och Klastorpsskolan.

- Det ska bli spännande att få utveckla skolornas schack-  och rörelseinriktning. Jag hoppas att vi ska kunna tydliggöra det fina arbete som redan gjorts och utveckla det så att skolorna blir det naturliga förstahandsvalet för elever och vårdnadshavare i områdena.

Susanne Sidenmark är utbildad vid Lärarhögskolan i Stockholm och har även gått rektorsprogrammet vid Stockholms Universitet. 

- Jag trivdes väldigt bra som lärare men nyfikenheten och viljan att gå vidare var starkare. Jag tycker om skolutveckling, vill göra skillnad och vara med och påverka. Därför blev jag rektor. Jag vill finnas för eleverna, vara synlig och lyssna på vad de har att säga.

Äppelträdgård, trygghet och kontraster 

Susanne Sidenmark växte upp utanför Göteborg. På lågstadiet gick hon i en liten byskola och på mellanstadiet fortsatte hela klassen till en större skola.

- Min första skola var en gul byggnad med äppelträdgård och idrottssal på vinden. Alla bytte om i klassrummet bredvid bänken tillsammans och gympapåsen togs hem vid loven. På mellanstadiet blev det en stor kontrast när vi började i en större skola. Men vi hade tryggheten från den lilla skolan med oss och kunde möta kontrasterna på ett nyfiket och positivt sätt.

Fakta

Susanne Sidenmark är ny rektor på Essingeskolan och Klastorpsskolan. Hon efterträder Susanne Dybeck som numera är rektor på Kristinebergsskolan.

Essingeskolan och Klastorpsskolan är två skolor som tillsammans bildar en skolenhet med samma rektor. På Klastorpsskolan finns förskoleklass - årskurs 3 och på Essingeskolan finns förskoleklass - årskurs 6. Det sammanlagda elevantalet är cirka 500.

Kontakt: Susanne Sidenmark, rektor, susanne.sidenmark@edu.stockholm.se och 08-508 08 290.

Fakta om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Susanne Sidenmark Foto: Privat
Susanne Sidenmark Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum