Sveriges Allmännytta

Sustainable Innovation stärker sin styrelse med Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta

Dela

Sustainable Innovations styrelse har under ordinarie föreningsstämma 9 juni utsett Anders Nordstrand till ny styrelseledamot i Sustainable Innovations ägarförening Effekt.

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.

Årsstämman i Sustainable Innovations ägarförening Effekt hölls digitalt den 9 juni 2021. Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av Andres Muld, Thomas Sundén Sustainable Innovation, Chris Österlund Botkyrkabyggen, Johan Almesjö HBV, Björn Gustafsson Göteborg Energi och Magnus Berg Vattenfall. Stämman utsåg även Anders Nordstrand, VD på Sveriges Allmännytta till ny styrelseledamot.

Sustainable Innovation har det senaste året tagit viktiga steg framåt genom strategiska och långsiktiga samarbeten för att utveckla och demonstrera det hållbara samhället och hållbara lösningar i praktiken.

Anders Nordstrand har varit vd för Sveriges Allmännytta sedan 2016. Dessförinnan har han bland annat varit vd för Bostadsbolagen Mimer och Micasa samt vd för Stockholm Visitors Board. Anders Nordstrand kommenterar sitt nya styrelseuppdrag:

– Hållbarhetsfrågor är mycket viktiga för Sveriges Allmännytta och står därför i fokus i mycket av vårt arbete, inte minst genom våra medlemmars engagemang i Klimatinitiativet och Digitaliseringsinitiativet. Jag ser fram emot att bidra till Sustainable Innovations arbete med hållbara samhällsförändringar.

Thomas Sundén, VD på Sustainable Innovation, säger:

– Vi är väldigt glada att Anders Nordstrand tackat ja till att ingå i vår styrelse. Anders för med sig en gedigen erfarenhet från bostadsbranschen, djup kunskap kring allmännyttans särskilda uppdrag och nätverk in mot Sveriges Allmännyttas medlemsbolag till styrelsearbete. Sammantaget mycket viktiga komponenter för Sustainable Innovations strävan att snabbare och säkrare ta hållbara innovationer till marknad inom hållbart samhällsbyggande.


För mer information kontakta:

Andres Muld, styrelseordförande Sustainable Innovations, 070–566 87 93

Anders Nordstrand, vd, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 17

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Drottninggatan 29, Box 474
101 29 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Fem skatteförslag för fler hyresrätter - webbinarium den 15 september8.9.2021 12:03:06 CEST | Pressinbjudan

Med fem ändringar i skattesystemet kan byggandet av fler hyresrätter stimuleras, renovering av befintliga hyresrätter underlättas och omvandling av lokaler till bostäder göras betydligt enklare. Välkommen till ett lunchseminarium där Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Sveriges Allmännytta presenterar en ny skatterapport som kan bidra till att säkra framtidens bostadsförsörjning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum