Järfälla Kommun

Svanenmärkta bostäder när Veidekke Bostad satsar i expansiva Barkarbystaden i Järfälla

Dela

Veidekke Bostad AB satsar vidare i Järfälla och köper kvarter tolv i Barkarbystaden. Här ska Veidekke bygga 250 Svanenmärkta bostadsrätter och lokaler för förskola, handel och service.

Mellan den nya Herrestaskolan och Stora torget i Barkarbystaden ska Veidekke bygga 250 kvadratsmarta och Svanenmärkta bostadsrätter med lokaler för förskola, handel och service i bottenplan. Första etappen beräknas vara klar för inflyttning vintern 2017. Det är Veidekke Bostad AB:s första satsning i expansiva Barkarbystaden.

– Barkarbystaden är ett unikt utbyggnadsområde som redan vid start har tillgång till all tänkbar service för de boende tack vare sin närhet till Barkarby Handelsplats, säger Mårten Othérus, Regionchef på Veidekke Bostad.

I och med avtalet med Veidekke Bostad AB och ytterligare ett kvarter med bostäder, handel och service fortsätter utvecklingen av Barkarbystaden som en spännande stadsdel i den framväxande regionala stadskärnan.

– Järfälla är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Veidekkes projekt, med 250 nya bostadsrätter och en ny förskola, blir ett bra tillskott till Barkarbystaden och bostadsbyggandet, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Avtalet innebär att Veidekke Bostad AB köper kvarter tolv, del av fastighet 2:2, av Järfälla kommun. Köpeavtalet som godkändes av kommunfullmäktige i Järfälla den 25 januari omfattar ett av de tolv kvarter som ingår i Barkarbystadens första etapp.

Mer information
Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93

Mårten Othérus, regionchef Mälardalen, Veidekke Bostad AB, marten@otherus@veidekke.se0702-600 135

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum