Miljömärkning Sverige

Svanens nya vd: Visionär med gedigen hållbarhetserfarenhet

Dela

Anna Linusson har utsetts till ny vd för Miljömärkning Sverige, som på uppdrag av regeringen ansvarar för Svanen och EU Ecolabel. Svanen är en av Nordens mest välkända miljömärkningar och finns på allt från tvättmedel till fonder. Intresset för vd-posten har varit mycket stort och konkurrensen hård.

– Vi är glada och förväntansfulla över att Anna Linusson börjar som vd på Miljömärkning Sverige. Annas hållbarhetserfarenhet och kompetens inom affärsverksamhet, ledarskap och kommunikation är en värdefull tillgång för att vidareutveckla det framgångsrika arbete, som Ragnar Unge lämnar över, säger Annika Helker Lundström, ordförande för Miljömärkning Sverige AB.

Anna Linusson kommer närmast från tjänsten som vattenvårdsdirektör på Länsstyrelsen och har tidigare varit vd för Svenskt Vatten, vd på Håll Sverige Rent och miljöchef på Stockholms läns landsting för att nämna några meriter.

– Att handla Svanenmärkt är ett sätt för oss alla att bidra till att minska vår miljöpåverkan. Dessutom är våra val som konsumenter viktiga för att påverka företag att förbättra sina produkter ur miljöhänseende. Jag är väldigt glad över det stora förtroende jag får när jag blir vd för denna viktiga och meningsfulla verksamhet! Min ambition är att förvalta och utveckla organisationen på bästa sätt tillsammans med alla engagerade och kompetenta medarbetare, säger Anna Linusson.

Anna Linusson tillträder posten i april 2022. Hon efterträder Ragnar Unge, som har varit vd i 23 år och nu passerat pensionsstrecket. Nordiska ministerrådet initierade Svanen 1989 för att vägleda konsumenter till bra val för miljön.

För kommentarer:

Anna Linusson, 0700-91 22 11, anna@addcomp.se

Annika Helker Lundström, ordförande för Miljömärkning Sveriges styrelse, 0706- 99 41 85.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Miljömärkning Sverige
Miljömärkning Sverige
Västgötagatan 2, plan 7
118 27 Stockholm

http://www.svanen.se

Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen har ett livscykelperspektiv och ställer höga miljökrav, som revideras kontinuerligt. Det gör det enkelt för konsumenter att välja de miljömässigt bästa produkterna. Svanen är också ett verktyg för företag som vill bidra till arbetet för ett hållbart samhälle. Miljömärkning Sverige AB ansvarar för Svanen och för EU:s officiella miljömärke EU Ecolabel. Läs mer på www.svanen.se

Följ Miljömärkning Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Miljömärkning Sverige

Nya nordiska mötesplatsen stärker den gröna omställningen26.4.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hur kan 800 miljarder SEK användas så att den offentliga konsumtionen bidrar mer till att målen i Agenda 2030? En ny enkät från ModUpp2030 om partiernas politik för hållbar upphandling, presenteras för civilminister Ida Karkiainen med flera. Hur kan dagens hållbarhetskommunikation styras upp? Vi står vid ett vägskäl, greenwashing måste minska så att fler konsumenter vägleds och kan ställa om till en mer hållbar livsstil, visar Svanens The Report #3. Med konsument- och finansmarknadsminister Max Elger. Det är två av nyheterna på den nya mötesplatsen Nordic Sustainability Expo på Stockholmsmässan 17-18 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum