Zimply

Svea Bank investerar i Zimply

Dela

Företaget Zimply hyr ut digitala assistenter som automatiserar enformiga uppgifter och avlastar anställda. Nu investerar Svea Bank 6,4 miljoner kronor i verksamheten.

Fred Alpsten, vd på Zimply
Fred Alpsten, vd på Zimply

Innovationsföretaget Zimply utvecklar AI-assistenter som automatiserar uppgifter som annars skulle behöva utföras manuellt. Det kan till exempel handla om att hantera fakturor och beställningar eller att samla in data. Enligt företaget har intresset för digitala assistenter ökat under pandemin.

– Många företag och organisationer har insett hur känslig deras verksamhet är i förhållande till personberoende. Automatiseringen blir ett sätt att säkerställa att viktiga rutinuppgifter alltid kan utföras med hög kvalitet. Det är bemanning 2.0, säger Fred Alpsten, VD för Zimply.

Svea Bank är ett av många företag som har vänt sig till Zimply. Med hjälp av en digital assistent har banken förenklat och automatiserat sin hantering av fakturor och kundservice. Nu väljer Svea Bank att investera 6,4 miljoner kronor i Zimply. Därmed blir de delägare i bolaget.

– Det är uppenbart att Zimply har hittat ett vinnande koncept. Vår egen digitala assistent har minskat stressen bland våra anställda och frigjort tid till att bygga relationer med kunder och kollegor. Vi vill vara med och ta bolaget till nästa nivå, säger Lennart Ågren, VD för Svea Bank.

Zimplys tjänster bygger bland annat på maskininlärning och artificiell intelligens. Det betyder att de kan anpassas utifrån många olika behov. För den som är osäker erbjuder företaget tre månaders ”provanställning” av den digitala assistenten. 

– Vi har utvecklat ett erbjudande som är enkelt att förstå för företag, men samtidigt kan anpassas till många olika branscher. Att Svea Bank har valt att investera i Zimply är ett kvitto på att vi har tänkt rätt, säger Fred Alpsten, VD för Zimply.

Zimply grundandes år 2018. Bland företagets kunder finns Acne Studios, Futur Pension, Samhällsbyggnadsbolaget (SBB), Dina Försäkringar och Wise Professionals.

Kontakter

Bilder

Fred Alpsten, vd på Zimply
Fred Alpsten, vd på Zimply
Ladda ned bild

Dokument

Om

Zimply
ZimplyZimply utvecklar och hyr ut digitala assistenter med hjälp av Intelligent Automation. Här kombineras spetskompetenser inom Intelligent Automation och AI för att hitta innovativa och skräddarsydda lösningar till våra kunder. Våra lösningar inom automatisering effektiviserar och framtidssäkrar verksamheter, det kan ske i allt från AI-strategier till digitala assistenter som frigör tid och befriar anställda från repetitiva och monotona arbetsuppgifter. Med kundens affärsmässiga intressen i fokus frigör vi värdefull tid genom digitalisering, automatisering och optimering av processer.

Följ Zimply

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.