Svea Solar

Svea Solar rekryterar ny Sverigechef från Telge Energi

Dela

Branschveteranen Johannes Boson tillträder som ny Sverigechef på Svea Solar, ett av Europas snabbast växande cleantech-bolag. Den här strategiskt viktiga rekryteringen sker som en del i bolagets fortsatta satsning för att utöka andelen solenergi i Sverige. Närmast kommer han från rollen som VD på Telge Energi där han bland annat drivit elbolagets satsning på solenergi och elbilsladdning.

Efterfrågan på solenergi är större än någonsin och enligt en ny Novus-undersökning vill 6 av 10 svenskar bli självförsörjande på solenergi*. Svea Solar är marknadsledande i Sverige och har under våren tagit in investeringar på över två miljarder kronor för att bli det ledande solenergibolaget i Europa och accelerera utbyggnaden av solenergi på samtliga marknader. Nu välkomnas Johannes Boson som ny Sverigechef. 

Johannes Boson kommer närmast från rollen som VD på Telge Energi, där han under tre år drivit elbolagets satsning på bland annat solenergi, elbilsladdning och digitala tjänster inom energianvändning. Dessförinnan har han haft ledande positioner på bolag som Tele2, Tre och IP-Only. Johannes är civilingenjör inom industriell ekonomi i grunden. 

– Med Johannes Boson som ny Sverigechef får vi in gedigen erfarenhet och kompetens från den svenska energimarknaden. Som det ledande solenergibolaget i landet behöver vi fortsatt gå i täten för att utöka andelen solenergi i energimixen. Jag är därför otroligt glad att kunna välkomna Johannes till Svea Solar, och jag är övertygad om att han kommer bidra till vår fortsatta tillväxt, säger Andrew Kristensen, COO på Svea Solar. 

– Omställningen till ren och förnybar energi är en av de viktigaste utmaningarna i världen just nu. Svea Solar tar ett samlat grepp kring all energikonsumtion i Sveriges hushåll och företag, från solpaneler till batteri, elbilsladdare och ett hållbart elavtal. Det är det få andra aktörer som lyckats med hittills. Det ska bli otroligt kul att få vara en del på Svea Solars fortsatta tillväxtresa, och att få göra detta tillsammans med så många engagerade och kompetenta kollegor känns fantastiskt, säger Johannes Boson. 

Johannes tillträder tjänsten i slutet av augusti 2022.

*Se: Solenergirapporten 2022

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:

Charlotte Olsson, Global Head of Corporate Communications
charlotte.olsson@sveasolar.com
+46 70 059 87 94

Bilder

Om

Svea Solar
Svea Solar
Bergkällavägen 35a
192 79 Sollentuna

https://sveasolar.com/se/

Svea Solar är ett av Europas mest snabbväxande cleantech-bolag och Sveriges största solenergibolag. Svea Solar erbjuder en helhetslösning med solpaneler, batterier, elbilsladdare, fossilfria elavtal och en plattform som gör det möjligt för kunder att producera, konsumera och sälja sin solenergi. Dessutom utvecklar Svea Solar solparker och har sedan starten byggt över 20 storskaliga solparker i Sverige. Svea Solar grundades år 2014 och har verksamhet i Sverige, Tyskland, Spanien, Belgien och Nederländerna.

 

Följ Svea Solar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Solar

KTH-student tilldelas Svea Solars gröna stipendium22.6.2022 08:03:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största solenergibolag, Svea Solar, delar för andra året i rad ut sitt gröna stipendium Svea Solar Solarship till en utvald student med ett stort intresse för hållbar utveckling och förnybar energi. Studenter från ett flertal framstående lärosäten runt om i landet ansökte och nu står det klart att vinnaren av 2022 års Svea Solar Solarship är 21-årige Filip Forsberg från Nyköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum