Svea Solar

Svea Solar rekryterar ytterligare en toppkandidat – lockar över produktchef från Greenely

Dela

Svea Solar, ett av Europas snabbast växande cleantech-bolag, växer i rekordtakt. Svea Solar har en tydlig ambition om att bli störst i Europa och driva på utfasningen av fossil energi. Den senaste topprekryteringen är Joakim Grönvall, som tillträder som ny global produktchef (CPO).

Joakim kommer senast från rollen som produktchef på elbolaget Greenely. Han har en bakgrund som entreprenör och utvecklare där han bland annat grundat Yell.ru, den största ryska söktjänsten för kontaktuppgifter och resetjänsten Triple. Joakim får en avgörande roll i Svea Solars enorma tillväxtresa och bolagets möjligheter att påskynda utfasningen av fossil energi i Europa.


- Det är alltid kul att välkomna en toppkandidat som Joakim. Vi har flera spännande produkter och tjänster på gång för att ytterligare optimera våra kunders energikonsumtion och avlasta elnätet. Här kommer Joakim och hans team ha en avgörande roll, säger Erik Martinson VD och medgrundare av Svea Solar.


Joakim Grönvall kommer i sin nya roll axla ansvaret för Svea Solars produkt- och
erbjudandeutveckling, allt för att påskynda och underlätta skiftet till solenergi.

- När jag fick erbjudandet från Svea Solar kunde jag inte tacka nej. Att få jobba med både förnybar energi och en spännande produktportfölj passar mig perfekt. Tillsammans med Svea Solars kunder fasar vi ut fossil energi och hjälper våra kunder att bli mer självförsörjande på solenergi, säger Joakim Grönvall.

Tydlig målbild om 5 000 anställda

Svea Solar har i dagsläget snart 1 000 anställda i Europa, med ambition att vara 5 000 personer redan 2025.

- Vi är jätteglada över att välkomna Joakim till Svea Solar. En sådan här rekrytering bevisar att topptalang dras till vår bransch. Vi letar ständigt efter starka ledare för vi vet att ledarskap är avgörande för fortsätt tillväxt och för att kunna behålla samt attrahera talanger, säger Hanna Mannberg CHRO på Svea Solar.Joakim Grönvall tillträder sin tjänst mot slutet av augusti.

Det här är en av flera topprekryteringar som Svea Solar gjort den senaste tiden. Bolaget har tidigare under våren och sommaren rekryterat:

  • Johannes Boson, VD på Telge Energi, tillträder som Managing Director Sverige i augusti
  • Andrew Kristensen, tillträdde som global COO i april
  • Anette Fredholm, tillträdde som marknadschef i Sverige i mars
  • Malin Cronqvist, tillträdde som global Head of Sustainability i maj

Kontakter

För frågor:
Lisa Erkander, Corporate Communications Lead - Svea Solar
+46 73 027 37 48

Bilder

Om

Svea Solar
Svea Solar
Bergkällavägen 35a
192 79 Sollentuna

https://sveasolar.com/se/

Om Svea Solar
Svea Solar är ett av Europas mest snabbväxande cleantech-bolag och Sveriges största solenergibolag. Svea Solar erbjuder en helhetslösning med solpaneler, batterier, elbilsladdare, fossilfria elavtal och en plattform som gör det möjligt för kunder att producera, konsumera och sälja sin solenergi. Dessutom utvecklar Svea Solar solcellsparker. Svea Solar grundades 2014 och har verksamhet i Sverige, Tyskland, Spanien, Belgien och Nederländerna.

Följ Svea Solar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svea Solar

Svea Solar skalar upp och bygger Sveriges två största solparker24.8.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svea Solar har byggt ett 20-tal solparker runt om i Sverige. Efter vårens stora investeringsrunda utvecklar, bygger, och äger Svea Solar solparker i egen regi. Först ut är två solparker i Nyköping och Sölvesborg som är lika stora och därmed får delad förstaplats som Sveriges största solparker. Solenergin köps via Bixia AB av två energiintensiva företag, sågverkskoncernen Vida och Parks & Resorts som ligger bakom landets främsta nöjesparker, bland annat Gröna Lund och Kolmården.

KTH-student tilldelas Svea Solars gröna stipendium22.6.2022 08:03:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största solenergibolag, Svea Solar, delar för andra året i rad ut sitt gröna stipendium Svea Solar Solarship till en utvald student med ett stort intresse för hållbar utveckling och förnybar energi. Studenter från ett flertal framstående lärosäten runt om i landet ansökte och nu står det klart att vinnaren av 2022 års Svea Solar Solarship är 21-årige Filip Forsberg från Nyköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum