Dramaten

Sven-Bertil Taube till Dramaten med hyllade Hommage till vänner och min far

Dela

Sven-Bertil Taube återvänder till Dramaten med en intim konsertserie och nytt material, ackompanjerad av Peter Nordahl på flygel. Premiär på Stora scenen den 21 januari.

2014 och 2015 gav Sven-Bertil Taube en rad utsålda konserter på Dramaten med namnet  En hommage till vänner , som baserades på skivan  Hommage . Succén fortsatte ut på turné med nytt material under namnet  Hommage till vänner och min far  och snart gavs ännu en skiva ut:  Hommage vol 2 

Nu kommer Sven-Bertil Taube tillbaka till Dramaten för att avsluta turnén där den började. Här får vi höra låtar från båda skivorna och möta Sven-Bertil i ett ännu intimare format, med Peter Nordahl på flygel som enda sällskap på scenen. 

Sven-Bertil Taube har en lång karriär som vissångare och skådespelare bakom sig och är en av Sveriges mest folkkära artister. Mellan 1960 och 1971 gjorde Sven-Bertil Taube över 30 roller på Dramaten. 

”Taube uppvisar en kreativ glöd och en artistisk förmåga som får en att baxna.” 
Dagens Nyheter. 

”Det är mycket, mycket kärlek i salongen. Så snuddar Taube och Nordahl också vid både livets och musikens kärna.” Göteborgs-Posten. 

”Taube äger konsten att med sång och tal förflytta dig varsomhelst.” 
Aftonbladet.

Föreställningslängd: 1 timme och 45 minuter inklusive paus 
Biljetterna släpps i dag, tisdag 6 december, klockan 12 på dramaten.se

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum