Dramaten

Sven-Bertil Taubes hyllade Dramatenkonsert på Sverigeturné

Dela

Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med sju slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på landsomfattande turné i ett samarbete mellan Dramaten och Universal Music. Turnépremiär den 11 november i Örebro.

Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg
Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg

När Sven-Bertil Taube hösten 2017 utkom med albumet Så långe skutan kan gå, i samarbete med arrangören och producenten Peter Nordahl, var det många inklusive de själva som trodde att sviten med en trilogi nu fullföljts. Men så blev det lyckligtvis inte.

Efter succén på Dramaten, i december 2017, fick de sådan mersmak att duon nu i höst åker ut på turné. Med sig har de inte bara repertoaren från vinterns föreställning, utan även nya sånger hämtade från kommande albumet, med fler Taube-tolkningar, som utkommer i oktober. Även detta album blir en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av Sjösalavår, Fritiof Anderssons paradmarsch, Den lycklige nudisten (Nudistpolka), Brevet från Lillan, Änglamark med flera. Sven-Bertil utlovar även en av honom aldrig tidigare insjungen visa.

Sven-Bertil Taube säger om relationen till Everts musik:
"Det har alltid funnits anledning att återbesöka hans mångfacetterade katalog av visor. Jag upptäcker alltid något nytt. Så även denna gång."

Album nummer fyra från Taube/Nordahl, Så länge skutan kan gå Vol.2, kommer alltså att följas av en turné med rakt igenom Everts sånger med femton föreställningar i hela landet från november 2018 till februari 2019.

Turnéplan 2018
11 nov, Örebro, Conventum
13 nov, Halmstad, Halmstads Teater
15 nov, Ystad, Ystad Teater
16 nov, Kalmar, Kalmarsalen
18 nov, Malmö, Malmö Live
19 nov, Jönköping, Konserthuset
27 nov, Växjö, Konserthuset
28 nov, Linköping, Crusellhallen

Turnéplan 2019
27 jan, Göteborg, Konserthuset
31 jan, Uppsala, Konserthuset
02 feb, Norrköping, Louis De Geer
03 feb, Karlstad, Karlstad CCC
07 feb, Piteå, Acusticum
08 feb, Luleå, Kulturens Hus
09 feb, Umeå, Idun

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg
Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum