Dramaten

Sven Melander och Magdalena Ribbing gästar Andreas T Olsson i improviserad teaterkabaré på Stora scenen

Dela

Den 25 oktober bjuder Andreas T Olsson, som slog igenom med succémonologen Sufflören , in till Improvisation på slottet – en oförberedd teaterkabaré sammanställd fritt efter Molière. Med sig på Stora scenen har han Magdalena Ribbing, Sven Melander, Maria Kulle, Per Svensson, Eric Stern och Sanna Sundqvist. Vid pianot: Göran Martling.

1663 skrev Molière Improvisation på slottet - en rasande satir över fransk teater. 350 år senare gör Andreas T Olsson ett försök att återuppliva den.

Utifrån Molières original spinner Andreas T Olsson med gäster ett pärlband av associationer, infall och texter med teater som röd tråd.  Improvisation på slottet blir en oförutsägbar teaterkabaré som kanske är mer improviserad än vad publiken anar.   

Idé, manus, urval och regi Andreas T Olsson 
Medverkande Magdalena Ribbing, Sven Melander, Maria Kulle, Per Svensson, Eric Stern och Sanna Sundqvist. 
Vid pianot: Göran Martling

Biljetter släpps i dag, fredag, klockan 12 på dramaten.se

25 oktober, Stora scenen

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Bilder

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum