Region NorrbottenRegion Norrbotten

Svensk ambulanssjukvård samlas i Norrbotten

Dela

Region Norrbotten står värd för en kongress som samlar ambulanspersonal inom svensk ambulanssjukvård från hela landet. Kongressen hålls på Piteå havsbad, 20-22 september. Journalister är välkomna att delta.

Med stora avstånd och hårt klimat ställs den prehospitala vården i Norrbotten för många utmaningar. Under kongressen kommer de närmare 500 deltagarna få lära sig om ambulanssamarbete över landsgränserna, trauma i glesbygd, sjukvårdsinsatser vid fjällräddning och mycket mer.

– Det är första gången Flisa-kongressen arrangeras i Norrbotten och vi är både glada och stolta att få stå som värd. Det är viktigt att nationellt få mötas och utbyta erfarenheter och ta del av aktuella föreläsningar och det senaste inom medicinteknisk utrustning, säger Per Marcusson, tf verksamhetschef för akut omhändertagande i Region Norrbotten.

Mer om kongressen går att läsa på flisakongressen.se

Vill du delta eller intervjua föreläsare och deltagare, vänligen kontakta Andreas Hansson.

Kontakter

Andreas Hansson
Projektledare Region Norrbotten, FLISA 2022
Tel 072-501 53 38, 070-536 49 49
Mejl andreas.hansson@norrbotten.se

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum