Svensk Dagligvaruhandel

Svensk Dagligvaruhandel stärker sitt näringspolitiska arbete med jurist inom EU-rätt

Dela

Antalet nya lagförslag och regleringar som påverkar dagligvaruhandeln ökar hela tiden, såväl nationellt som inom EU. För att möta detta stärker nu Svensk Dagligvaruhandel personalstyrkan med en jurist inom EU-rätt. Det är Charlotte Hell som tillträder den nya rollen hos branschorganisationen.

Inom hela livsmedelssektorn genomförs nu ett omfattande arbete för att se över, revidera och framtidssäkra befintlig lagstiftning samtidigt som nya lagförslagsinitiativ identifieras. Detta sker både inom EU och på nationell nivå med ambitionen att ta nuvarande livsmedelssystem i riktning mot en sund och hållbar modell.  För att möta upp detta anställer Svensk Dagligvaruhandel nu en jurist. Det är Charlotte Hell som tillträder den nyinrättade rollen. Hon kommer bevaka, administrera och koordinera regelverks- och lagstiftningsinitiativ samt annan information som bedöms ha påverkan på dagligvaruhandelns aktörer. Hon kommer även medverka i arbetet och i dialogen på myndighetsnivå samt arbeta med tolkning av ny lagstiftning vid implementering.

Svensk Dagligvaruhandel har en viktig funktion att driva utvecklingen framåt inom aktuella och viktiga frågor som exempelvis hållbarhet och livsmedelssäkerhet.  Jag ser fram emot ett nära och givande samarbete med medlemsföretagen för att fortsätta att lyfta dagligvarubranschen inom betydande samhälls-och näringspolitiska frågor, säger Charlotte Hell.

Charlotte har en juristexamen från Stockholms universitet och har erfarenhet av EU-rättsligt lagstiftningsarbete på Regeringskansliet. Hon kommer närmast från en roll som tingsnotarie vid Linköpings tingsrätt.

Som branschföreträdare genomsyras vårt arbete av att värna våra medlemmars intressen i lagstiftningsprocesser och verka för att dagligvaruhandelns förutsättningar beaktas av såväl lagstiftare som tillsynsmyndigheter. Charlotte kommer bli ett viktigt tillskott i detta arbete och jag ser mycket fram emot att få samarbeta med henne, säger Martin Andersson, Näringspolitiskt ansvarig Svensk Dagligvaruhandel.

Charlotte tillträder sin tjänst den 7 juni. 


För ytterligare frågor kontakta;
Cecilia Anneling, kommunikationschef Svensk Dagligvaruhandel, 0708-40 52 63

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Svensk Dagligvaruhandel
Svensk Dagligvaruhandel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

https://www.svenskdagligvaruhandel.se/

Svensk Dagligvaruhandel är branschorganisation för dagligvaruhandeln som är en viktig del av livsmedelskedjan. Vi tar fram branschriktlinjer och överenskommelser, svarar på remisser och arbetar med samhälls- och näringspolitiska frågor. Våra medlemsföretag är Axfood, Bergendahls Food, Coop Sverige, ICA Sverige, IKEA Food, Lidl Sverige, och Livsmedelshandlarna.

Följ Svensk Dagligvaruhandel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Dagligvaruhandel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum