Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott och Nestlé inleder samarbete

Dela

Svensk Friidrott presenterar stolt sin nya samarbetspartner: Nestlé. Nestlé har funnits i över 150 år och är världens största livsmedelsproducent. Och tillsammans presenterar vi nu Nestléspelen.

Nestléspelen är ett koncept framtaget av Svensk Friidrott och Nestlé i syfte att få fler barn i rörelse, hjälpa föreningar arrangera aktiviteter för barn och att sprida kostråd.

Under 2019 tog Svensk Friidrott ett beslut om att ta fram ett regelverk och ett par rekommenderade tävlingsformer för barn 6-11 år. Nestléspelen är en miniserie aktiviteter, beståendes av de rekommenderade tävlingsformerna. Föreningen bestämmer själv vilka aktivitetsformer som ingår: lagmoment, mångkamp, ett lopp eller varför inte tävlingsformen öppet hus? Nestlé har tidigare haft samarbeten med finska och norska förbundet i liknande projekt.

- Det känns jättekul att Nestléspelen äntligen är igång. Vi ser konceptet som en bra möjlighet för våra föreningar att testa nya typer av aktivitetsformer för barn, säger Frida Hogstrand, barn och ungdomsansvarig och fortsätter,

- Vi hoppas att barnen ska tycka att detta är en rolig serie av aktiviteter som gör att de får testa lekfull friidrott i alla dess former.

- I dagens samhälle rör sig många barn för lite och äter inte tillräckligt hälsosam mat, det gör att barn mår sämre och ohälsan ökar. Det vill vi tillsammans med Svensk friidrott ändra på och därför har vi skapat ett starkt initiativ där barn får röra på sig och lära sig om vikten att äta hälsosamt. Per Frank, Nutrition, Health and Wellness Manager på Nestlé.

Läs mer om Nestléspelen på:
https://www.nestle.se/sv/nestle-for-healthier-kids 
https://www.friidrott.se/barn-ungdom/Nestlespelen.aspx

För mer information, kontakta:
Frida Hogstrand, barn- och ungdomsansvarig: 
frida.hogstrand@friidrott.se
076-826 36 38

Jan Larsson, marknadschef:
jan.larsson@friidrott.se
0703-79 86 22

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum