Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott och SVT tecknar 5-årigt avtal

Dela

SVT fortsätter sin friidrottssatsning med Svensk Friidrott och förlänger samarbetet fem år (2021-2025) där de största tävlingarna, BAUHAUS-galan, Finnkampen, Folksam GP och friidrotts-SM ingår.

Svensk friidrott är hetare än på många år, med stora stjärnor som Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Khaddi Sagnia och Angelica Bengtsson. Nu har en viktig pusselbit fallit på plats i arbetet kring att fortsätta öka intresset för friidrotten.

SVT och Svensk Friidrott har ett samarbete som sträcker sig flera år tillbaka, och nu tecknas ett nytt långsiktigt avtal. Avtalet innebär mer friidrott i huvudkanalerna SVT1 och SVT2 än tidigare, samt en särskild redaktionell satsning på Finnkampen inför hundraårsjubileet 2025.

”Ser en positiv utveckling när det gäller tittarsiffror”

"SVT är en mycket viktig samarbetspartner för Svensk Friidrott som ger oss möjlighet att nå ut brett med vår idrott till hela landets befolkning. Vi har sett en väldigt positiv utveckling när det gäller tittarsiffror de senaste åren och vi har dessutom flera av våra aktiva i den absoluta världseliten. Det känns mycket positivt att fortsätta det framgångsrika samarbetet med SVT, kommenterar Johan Storåkers, ordförande i Svensk Friidrott. 

”Vi är väldigt glada att ha säkrat ett starkt friidrottsutbud i SVT i många år framöver. Friidrott är en av Sveriges populäraste sporter och lockar en stor och bred TV-publik, inte bara på de största mästerskapen” säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

I rättighetspaketet ligger Nordenkampen, samtliga Folksam Grand Prix-tävlingar, Friidrotts-SM, Finnkampen och Diamond League-tävlingen BAUHAUS-galan som arrangeras på Stockholms Stadion.

”Det är glädjande att BAUHAUS-galan får fortsätta sitt långa samarbete med SVT, en av världens bästa tv-producenter för friidrott. Det är mycket betydelsefullt att ha en tv-produktion i världsklass eftersom galan sänds i så många länder (158 st förra året), och detta är svensk friidrotts fönster mot världen”, säger Jan Kowalski, tävlingschef för BAUHAUS-galan.

Flera stora friidrottstävlingar i SVT

Sedan tidigare har SVT rättigheterna till VM 2022, Diamond League (delat med TV4/CMore) till och med 2024, EM inomhus och utomhus till och med 2023. Dessutom sänder SVT flera inomhustävlingar med bland andra Armand Duplantis under våren.

Friidrott i SVT 2021

9 februari: World Indoor Tour, Liévin

17 februari: World Indoor Tour, Torun

4-7 mars: Inomhus-EM, Torun

4 juli: BAUHAUS-galan, Stockholm

27-29 augusti: SM, Borås

4-5 september: Finnkampen, Stockholm

Folksam Grand Prix: 3 deltävlingar, datum ej fastställda

Diamond League: 7 tävlingar, datum ej fastställda

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum