Fuze AB

Svensk Friidrott tar in Fuze - satsar på parafriidrott

Dela

Parasporten har tappat 62 procent i deltagartillfällen under pandemin. Nu gör Svensk Friidrott en PR- och kommunikationssatsning tillsammans med Fuze för att väcka intresset för parafriidrotten och få in fler aktiva. ”Nya ögon på våra utmaningar”, säger Daniel Cortobius, projektledare för parafriidrotten hos Svensk Friidrott.

Parafriidrotten flyttade 2022 in hos Svensk Friidrott. Nu startar förbundet en omfattande PR- och kommunikationssatsning tillsammans PR-byrån Fuze för att få tillbaka parafriidrottarna till arenorna och hallarna. Och det behövs. Parasporten stod för ett av de största tappen bland alla idrotter under pandemin. Hela 62 procent av alla deltagartillfällen försvann 2019-2021. Friidrotten tappade jämförelsevis “bara” 26 procent.

“Många av våra föreningar bedriver redan idag bra friidrottsverksamhet och genom den här satsningen tillsammans med Fuze hoppas vi kunna attrahera ännu fler och framför allt personer med funktionsnedsättningar till friidrotten. Det ska bli väldigt roligt och stimulerande att få lite nya ögon på våra utmaningar” säger Daniel Cortobius, projektledare parafriidrott.  

“Idrotten har en oerhört viktig roll i samhället för att skapa motion och hälsa men också inkludering och självkänsla. Rörelse är till för alla men tyvärr hamnar vissa grupper efter när kommer till tillgänglighet. Det vill vi ändra på och är glada att Svensk Friidrott valt Fuze som kommunikationspartner för parafriidrotten” säger Daniel Lagerqvist, vd på Fuze. 

Utöver satsningar på PR och kommunikation hoppas Svensk Friidrott att genom verksamhetsmedel kunna stimulera föreningar till att satsa på parafriidrotten. Under 2022 kommer också ett flertal mästerskap att arrangeras runt om i Sverige. SM i Halvmaraton på F1-banan i Anderstorp i juli, friidrotts-SM i Norrköping i augusti och Nordiska Mästerskapen i Bollnäs samma månad. 

I dag finns det ca 70 föreningar i Sverige som driver friidrottsverksamhet för personer med funktionsnedsättningar. Föreningarna är spridda i större delar av landet och verksamheten riktar sig mot olika målgrupper. Med begreppet parafriidrott inkluderas personer med funktionsnedsättning (rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning) som bedriver friidrott som motions-, tränings- eller tävlingsform.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Fuze är en kommunikationsbyrå med fokus på PR, medierelationer och kriskommunikation. Vi har vårt kontor i Stockholm men jobbar med kunder över hela Norden. Fuze ingår i byrånätverket People, People, People där även Spoon, Oh My, Trickle och Kit finns. Tillsammans jobbar vi med breda kommunikationslösningar där Fuze står för det kreativa tänkandet och operativa utförandet kring PR, media och krishantering.

Följ Fuze AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fuze AB

Artisten Sanna Martin lanserar podcast: ”Din Röst” - om att höras, påverka & rösta!11.3.2022 14:53:13 CET | Pressmeddelande

Sanna Martin lanserar intervjupodcasten “Din röst”. Söndag 13 mars, exakt sex månader innan valet 2022, släpps första avsnittet. Premiären gästas av den samhällsintresserade komikern och programledaren Kristoffer Appelquist och en rad andra välkända gäster, politiska profiler och sakkunniga experter står på tur, däribland Amanda Lind, Julia Dufvenius, Emanuel Karlstén och Bengt Westerberg. Samtalen berör ämnen som retorik, politik, underhållning, bildning, alltså allt som ryms inom begreppet röst. berör ämnen som retorik, politik, underhållning, bildning, alltså allt som ryms inom begreppet röst. – För mig är den optimala sortens opinionsbildning den som får människor att tänka efter. Min förhoppning är att yngre som äldre kan hitta till podden som en kompis som både underhåller och berikar inför valet i höst, och att man ska få med sig något från varje avsnitt, en lärdom, ett perspektiv eller en ny tanke. Genom sitt arbete med podden hoppas Sanna kunna öka engagemanget i samhällsfrågo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum