Svensk Handel

Svensk Handel ska bli en ännu starkare röst för den digitala handeln i Sverige

Dela

Svensk Handel ska bli en ännu starkare röst för den digitala handeln i Sverige. Det politiska påverkansarbetet ska stärkas, befintliga mötesplatser vidareutvecklas samtidigt som nya arenor ska bildas för att handeln i Sverige ska vara i världsklass inom digital och hållbar innovation. Det är innebörden i den avsiktsförklaring som tecknats mellan Svensk Handel och föreningen Svensk Digital Handel.

Svensk Handel och föreningen Svensk Digital Handel har ingått en avsiktsförklaring som innebär att föreningen upplöses och frågorna som drivits förs in under Svensk Handels paraply. I samband med detta knyts dotterbolaget Svensk Distanshandel, som samarbetat med föreningen, ännu närmare Svensk Handel i det dagliga arbetet.

- Detta är ett naturligt steg givet branschens utveckling. Det kommer att ge oss ännu bättre möjligheter att utveckla erbjudanden och mötesplatser som stärker medlemmarnas affär. Dessutom blir handelsbranschen starkare när den talar med enad röst, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

- Vi är övertygade om att avsiktsförklaringen med Svensk Handel skapar bättre förutsättningar att långsiktigt tillvarata medlemmarnas intressen. Det politiska påverkansarbetet kan stärkas ytterligare och större resurser ges till att skapa nya arenor för att svensk e-handel ska vara fortsatt konkurrenskraftig men också vara i världsklass inom hållbar innovation, säger Freddy Sobin, ordförande i föreningen Svensk Digital Handel.  

Medlemmar i föreningen, som inte redan finns inom Svensk Handel, kommer att erbjudas medlemskap. I avsiktsförklaringen ingår även att den gedigna kunskap som finns i styrelsen för föreningen Svensk Digital Handel ska tillvaratas genom att ledamöterna erbjuds plats i dotterbolagets styrelse och på så sätt fortsätter att, bland annat stärka den ledande svenska certifieringen Trygg E-handel, samt Nordens största e-handelsevent D-Congress.

Beslut om upplösning fattas av medlemmarna vid föreningen Svensk Digital Handels extra, respektive ordinarie föreningsstämma i vår.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Karin Johansson. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum