Svensk Innebandy

Svensk Innebandy lanserar podcast med Marie Richardson i samband med sitt 40-årsjubileum

Dela

Svensk Innebandy firar 40 år som förbund och storsatsar med lansering av podcasten Från ribbstolar till Globen. Avsnitten, inlästa av Marie Richardson, skildrar några av innebandyns största ögonblick med medverkande som Niklas Jihde, Kristina Landgren, Lasse Granqvist och Dogge Doggelito.

Den 18 augusti släpps första avsnittet av Svensk Innebandys podcast Från ribbstolar till Globen som en del i firandet av förbundets 40-årsjubileum. Lyssnarna kommer under tio avsnitt få höra om några av innebandyns starkaste ögonblick. Det handlar om personer, lag och mästerskap värda att minnas. Men framför allt handlar det om passionen och kärleken till den svenska folksporten, innebandy. Podcastens form blandar intervjuer med ett skrivet manus inläst av dramatenskådespelaren Marie Richardson.

- Innebandyn är en sport som förenat otroligt många människor och på så sätt varit en avgörande faktor i deras liv. En idrott av sådan vikt kräver en ordentlig dramatisering. Vilket den får, tack vare henne, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy.

I avsnitten varvas några av innebandyns största stjärnor med personer som på sitt sätt bidragit till att forma sporten till det den är idag. I första avsnittet med titeln “Niklas Jihde - En sista seger” berättar Niklas Jihde om en karriär som ständigt tänjde på gränserna för hur långt en innebandyspelare kan gå.

Därefter följer historien om förortslaget Balrog Oilers, med gäster som Dogge Doggelito och Bruno Lundberg. Vidare gör serien nedslag i Kristina Landgrens värv, den första kvinnan att leda ett svenskt herrlandslag, och Pontus Berger och Yoonis Hassan berättar om hur de startade ett somaliskt landslag i Bergsjön.

Vi hör även sportjournalisten Lasse Granqvist och sportredaktören Micael Fasth berätta om det allra första världsmästerskapet, utmaningarna med det och striden med vanlig sportmedia.

Sporten har under 40 år gått från en oanmärkt rastaktivitet till att frambringa några av Sveriges största idrottshändelser. Däremellan finns oändligt med historier värda att berätta och därför görs ingen gränsdragning mellan den grandiosa finalen och den mindre träningen. Just den typen av inkludering har alltid varit en central del av svensk innebandy.

- Innebandy är i grunden en väldigt okomplicerad sport som kan utövas av alla. Att i podden lyfta historier om den kraften och sportens förmåga att skapa gemenskap kändes därför självklart för oss, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy.

Första avsnittet av Från ribbstolar till Globen finns tillgängligt på alla vanliga poddplattformar från och med den 18 augusti och avsnitten släpps därefter varannan vecka.

Förhandslyssning avsett för medier:
Avsnitt 1: Jihde – En sista seger
Lyssna här.
OBS! Får ej publiceras innan 18/8.

Om avsnittet: Det finns en tydlig skiljelinje i svensk innebandy, tiden före och tiden efter Niklas Jihde. För ingen spelare hade kommit in i sporten så fast besluten om att bli stjärna, tills han gjorde entré. Med ett säreget spelsätt och unik blick för spelet tänjde han på egen hand gränserna för vad en stjärna i sporten kan tänkas göra, både på och utanför plan. Hör honom berätta om sin resa från hallarna i Småland till finalen i världsmästerskapet 2008 i det första avsnittet av Från Ribbstolar Till Globen, med titel “En sista seger”.

Avsnitt 2: Balrog Oilers – Demonerna från Botkyrka
Lyssna här.
OBS! Får ej publiceras före 1/9.


Om avsnittet: Från fritidsgården till SM-guld. Balrog är odjuret från Norra Botkyrka som tog över den svenska innebandyscenen med hjälp av vassa armbågar, arrogans och en hel del talang. När Balrog bildades i en lägenhet i Norsborg anade få av grundarna att laget skulle klassas som ett landets absolut främsta, bara femton år senare. Hör Krister Kalte, Bruno Lundberg och Dogge Doggelito prata om Balrogs från Botkyrka till ett veckovist kokande Eriksdalshallen.

För mer information, vänligen kontakta:
Lisa Eskils, digital kommunikatör på Svensk Innebandy
073-529 32 34
lisa.eskils@innebandy.se

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum