Svensk Innebandy

Svensk Innebandy och Suicide Zero samarbetar mot psykisk ohälsa inom innebandyn

Dela

Svensk Innebandy inleder ett samarbete med den ideella organisationen Suicide Zero. Samarbetet möjliggör ett krafttag i arbetet mot psykisk ohälsa och med suicidprevention i hela innebandysverige. ”Psykisk ohälsa och självmord drabbar långt fler än många kanske tror och här vill vi göra skillnad. Vi har ett ansvar i att hjälpa aktiva inom vår sport oavsett ålder och det här blir ett livsviktigt arbete", säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

Foto: Martin Almroth
Foto: Martin Almroth

Psykisk ohälsa och självmord är ett stort samhällsproblem och varje år tar runt 1 500 människor sina liv. Mångt fler lider av psykisk ohälsa. Svensk Innebandy vill göra skillnad och vara mer än en sport. Därför inleder man nu ett samarbete med den ideella organisationen Suicide Zero.

– Vi har bägge samma syn vad gäller vikten av utbildning och att vara en förbättrande faktor i samhället. Aktiva, ledare och föräldrar är viktiga målgrupper för oss i detta arbete och vi kommer satsa mycket på att nå fram med information och utbildningar, säger Mikael Ahlerup.

Samarbetet innebär bland annat att Svensk Innebandy på flera olika sätt ger en plattform för Suicide Zero när det gäller att sprida information. Målet med samarbetet är att öka kunskapen om mental ohälsa och suicidprevention och få ned självmordstalen i samhället.  

Suicide Zero startade sitt arbete 2013 och arbetar sedan dess för att minska självmorden och få fler att göra mer för ett samhälle utan självmord. Svensk Innebandy blir det första förbundet de inleder samarbete med.  

– I våras fick några av våra medarbetare möjlighet att besöka SM-finalerna och på nära håll uppleva den svenska innebandyrörelsens enorma kraft en dag då livet är en fest. Nu vill vi, tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, se vad den kraften kan bidra med dagar då livet känns mörkare. Det här samarbetet ger oss en chans att verkligen nå ut till spelare, tränare och supporters i hela landet och det känns såväl viktigt som inspirerande, säger Suicide Zeros generalsekreterare Rickard Bracken.

Nyckelord

Bilder

Foto: Martin Almroth
Foto: Martin Almroth
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum