Svensk Innebandy

Svensk Innebandy och SVT i nytt avtal – storsatsning på VM

Dela

Svensk Innebandy och Sveriges Television har skrivit ett avtal gällande de kommande VM-turneringarna. Avtalet sträcker sig över 2021 med möjlighet till ett fortsatt arbete över flera år. För Svensk Innebandy innebär avtalet den bredaste distributionen av sporten genom tiderna.

Amanda Delgado Johansson i damlandslaget. Foto: Per Wiklund
Amanda Delgado Johansson i damlandslaget. Foto: Per Wiklund

SVT kommer att sända både damernas och herrarnas VM i vinter, från Uppsala respektive Helsingfors. Sändningarna kommer att täcka såväl Sveriges som andra nationers matcher och inleds i och med dam-VM i IFU Arena 27 november-5 december. Sedan väntar herr-VM 3-11 december.

– För innebandyn betyder det oerhört mycket att SVT och den kvalitetsstämpel de representerar väljer att satsa på just vår sport. Sveriges landslag i innebandy är världsledande och dessutom innebär sändningarna att vi äntligen får chansen att verkligen nå hela svenska folket, vilket jag anser att vi har förtjänat, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef för Svensk Innebandy.

– En av de viktigaste frågorna för oss i arbetet med att ta Svensk Innebandy till nästa nivå har varit att på riksnivå få fler att upptäcka och intressera sig för vår sport. Nu har vi nått dit. Vår målsättning är att bli folksporten i Sverige och avtalet med SVT är helt i linje med den utveckling vi har velat se och är direkt kopplad till det långa och målmedvetna arbete som hela vår idrott har lagt ned, säger Mikael Ahlerup.

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson:

– Sveriges båda innebandylandslag är alltid med och slåss om medaljer vilket gör dessa mästerskap extra intressanta för vår stora tv-publik. Att damernas mästerskap dessutom avgörs på hemmaplan 2021 ger en extra krydda i denna satsning som vi på SVT nu gör på innebandy.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Amanda Delgado Johansson i damlandslaget. Foto: Per Wiklund
Amanda Delgado Johansson i damlandslaget. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum