Svensk Innebandy

Svensk Innebandy sänder samtliga Sveriges matcher från The World Games 2022 gratis på Innebandy.TV

Dela

Den 8-12 juli jagar herrlandslaget nya framgångar i The World Games i Birmingham, USA. Nu står det klart att samtliga Sveriges matcher, samt slutspel och final sänds på Innebandy.tv, helt gratis. Kommentator under sändningarna är Marcus Magnusson. – Det stora intresset vi såg från VM i SVT när det handlar om att se innebandy i TV gör att det var ett enkelt beslut att erbjuda det här mästerskapet till alla innebandyintresserade. Det kommer bjudas på innebandy i yttersta världsklass, säger Mikael Ahlerup, Generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

The World Games, TWG, är ett återkommande mycket stort multisportevent där flertalet olika sporter genomförs under ett och samma evenemang. 8-12 juli är det dags för innebandyn att dra i gång och herrlandslaget är då på plats för att jaga nya framgångar. 2017 var första gången innebandy var med i programmet. Då vann Sverige finalen mot Schweiz.

Nu står det klart att Sveriges matcher från The World Games kommer att sändas på Innebandy.tv, helt gratis. Detta genom ett samarbete mellan Staylive och Svenska Innebandyförbundet.

– Vårt arbete bygger på att göra innebandy till den stora svenska folksporten. Ett viktigt steg på den resan är att öka intresset och tillgängligheten för sporten. Det här blir ett utmärkt tillfälle att få fler att upptäcka innebandyn och jag är övertygad om att många kommer att fastna för sporten nu när vi kommer att sända innebandy i världsklass, vår målsättning i The World Games är att få fira ett guld 12 juli, säger Mikael Ahlerup, Generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

Alla Sveriges matcher i World Games i sommar*:
8 juli, kl. 17.00 Sverige-Lettland

9 juli, kl. 17.00, Thailand-Sverige
10 juli, kl. 19.30, Schweiz-Sverige 
11 juli, kl. 17.00/19.30, semifinal**
12 juli, kl. 17.00/19.45, bronsmatch/final**
* alla tider är i svensk tid

**11 och 12 juli sänder vi den match Sverige spelar den aktuella dagen

Länk till InnebandyTV

Kort fakta om The World Games 
The World Games, internationella idrottstävlingar som sedan 1981 arrangeras vart fjärde år (året efter de olympiska sommarspelen) i olika städer i världen. The World Games skapades som en motsvarighet till OS för idrotter som inte ingår i de olympiska spelen (OS). Tävlingen anordnas av International World Games Association (IWGA) med stöd från av Internationella Olympiska Kommittén (IOK).

I innebandygrenen får varje deltagande nation ställa upp med högst 14 spelare och upp till 4 i tränarstaben. Speltiden är 3x15 minuter. Först i slutspelsstadiet blir det förlängning och straffavgörande, om så krävs.

Innebandyturneringen kommer att spelas under 8-12 juli. Det kommer att finnas 8 herrlag uppdelade i två grupper. De tre första dagarna blir gruppmatcher, följt av semifinaler, placerings- och medaljmatcher.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum