Svensk Innebandy

Svensk Innebandy utökar sin satsning på elit- och landslagsverksamheten

Dela
Svensk Innebandy växlar nu upp sin satsning inom elit och landslag. Förbundskapten för herrlandslaget, Niklas Nordén, har tidigare kombinerat rollen i herrlandslaget med sin tjänst som spelarutvecklingsansvarig. Nu går han över som förbundskapten på heltid. Vid sin sida har han som tidigare Thomas Brottman. Siktet är inställt på guld i VM 2024 i Malmö för duon. Utöver det utökas satsningen på spelarutvecklingsansvarig till att även den bli en heltidstjänst. ”Sverige är världsledande, och för att vi ska kunna vara det framöver behöver vi fortsätta att satsa och utvecklas”, säger Sofie Andersson, elit-och landslagschef.
Niklas Nordén och Thomas Brottman
Niklas Nordén och Thomas Brottman

Förändringarna är en effekt av en tids utvärdering och analys av behoven inom elitutvecklingsarbetet och landslagsverksamheten, berättar Sofie Andersson.

– Vi har sett att vi behöver sätta fullt fokus på båda områdena. Den här lösningen är den bästa för Svensk Innebandy, både på kort och lång sikt. VM i Malmö 2024 kommer att kräva mycket med allt som sker runt omkring och vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt i jakten på ett nytt VM-guld. Samtidigt behöver vi hålla ett långsiktigt fokus och säkerställa att elitutvecklingsarbetet som lägger grunden för framtidens elit- och landslagsspelare får det utrymme det behöver.

Herrlandslaget har tillsammans med förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman vunnit två raka VM-guld. Siktet är nu inställt på ett tredje när VM 2024 spelas på hemmaplan i Malmö. 

Niklas Nordén själv ser fram emot den utmaning och fortsatta resa som väntar. 

– Det är väldigt jämt i toppen av den internationella innebandyn. Det är ofta små marginaler när matcherna ska avgöras. För att befästa vår position som världsledande och i jakten på nya framgångar ska det bli otroligt spännande att få ägna mig åt rollen som förbundskapten på heltid, tillsammans med Thomas Brottman. Jag ser det också som positivt att vi utökar resursen för spelarutvecklingsfrågan.

När det gäller spelarutvecklingsarbetet kommer Svensk Innebandy att komma ut inom kort med en annons om en heltidstjänst som spelarutvecklingsansvarig med fokus på elitutveckling.

– Min förhoppning är att ha en kollega på plats i den rollen snarast möjligt för att kunna sätta fullt fokus på detta viktiga område framåt, säger Sofie Andersson, elit- och landslagschef.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niklas Nordén och Thomas Brottman
Niklas Nordén och Thomas Brottman
Ladda ned bild
Herrlandslaget firar VM-guld 2022
Herrlandslaget firar VM-guld 2022
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum