Brynäs IF

Svensk mästare klar — Jonathan Sigalet ansluter till Brynäs IF

Dela

Backen Jonathan Sigalet är klar för Brynäs IF. 33-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt. — Jag tror att vi kommer kunna överraska många, säger han.

Jonathan Sigalet klar för Brynäs IF.
Jonathan Sigalet klar för Brynäs IF.

Sportdirektör Andreas Dackell har gjort klart med sitt senaste nyförvärv.

Det är Jonathan Sigalet som ansluter till Brynäs IF.

Backen, som förra säsongen gjorde 16 (7+9) poäng på 45 grundseriematcher, har skrivit på för två år. Ett kontrakt som håller 33-åringen i klubben över säsongen 2020/21.

— Det är verkligen en stabil back vi får hit som kan spela i alla lägen och spelformer. Han har en riktigt bra säsong bakom sig och gjort flera bra säsonger tidigare i Sverige, säger ”Dacke”.

Sigalet är tänkt att fylla luckan som uppstod när Simon Bertilsson lämnade Brynäs.

— De är båda den typen av spelare som man kan lita på i ur och skur. De ger alltid 100 procent, allt för laget, och de gör sina medspelare bättre. Jonathan kommer att kunna vara backklippan som vi kan luta oss mot i alla lägen. Med sitt ledarskap kommer han kunna bidra med positiva och bra saker till gruppen, säger Dackell.

För några veckor sedan blev Sigalet svensk mästare med Frölunda.

Men han är inte mätt. Han vill få uppleva den känslan igen, fast i Brynäs.

— Det hoppas jag att jag får. Det kändes som en bra möjlighet att komma till Brynäs. Klubben har mycket bra på gång som man kan se på värvningen av (Anton) Rödin. Man tappade några backar så det känns som det finns en lucka jag kan fylla. Jag hoppas kunna bidra med stabilitet, trygghet, ledarskap och kunna hjälpa till att utveckla de yngre spelarna, säger Sigalet.

Med ett rykande färskt SM-guld runt halsen ser Sigalet fram emot att komma till Brynäs.

— Efter tabellplaceringen förra säsongen kommer inte så många att tro på oss. Men vi måste bygga upp en känsla i omklädningsrummet där vi tror på oss själva. Det är det som kommer ta fram det bästa i oss och ta oss framåt. Jag tror att vi kommer kunna överraska många, säger han.

Sigalet är född i Vancouver på den kanadensiska västkusten. Men hemma är numera på östkusten i USA, i Boston. Det var nämligen Boston Bruins som valde honom i den fjärde rundan av NHL-draften 2005. Sedan säsongen 2011/12 har han dock spelat i Europa. Först i KHL och sedan i Sverige. I Sverige har han representerat först Luleå och de tre senaste säsongerna Frölunda.

— Jag gillar att vara här och ville stanna i Sverige när mitt kontrakt gick ut. Landet och kulturen här är bra för mig och familjen. Sen är svensk hockey väldigt bra. Alla svenska NHL-spelare är ett bevis på det, och alla NHL-spelare från Brynäs är ett bevis på att det är en bra klubb.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonathan Sigalet klar för Brynäs IF.
Jonathan Sigalet klar för Brynäs IF.
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Så hjälper Brynäs IF och En bra start till i samhällsfrågor under Coronakrisen2.4.2020 08:01:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen utmanar samhället – och behöver samverkan för att hjälpa till med de situationer som uppstår. Brynäs IF och En bra start samt partners kommer därför arbeta tillsammans med Matakuten och Gävle kommun. — Vår strategi blir att hjälpa och förstärka andra etablerade samhällsaktörer i det de gör, säger Johan Cahling, Brynäs IF:s direktör för varumärke och hållbarhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum