Retriever

Svensk media skriver överlägset mest om Lucia i Skandinavien

Dela

Att Luciafirandet är en stor och väl firad högtid i Sverige präglar tydligt mediebevakningen. Svenska tidningar skriver över tio gånger mer om Lucia än vad norsk media gör och det är framförallt tidningarna i södra Sverige som uppmärksammar högtiden.

Under hela november och hittills i december har drygt 7 2000 artiklar skrivits om Lucia i svenska tidningar. Norska medier har publicerat 627 artiklar medan de danska tidningarna är något mer intresserade och har uppmärksammat Lucia i 1 240 artiklar.

- Det är tydligt att vi firar Lucia betydligt mer än vad våra skandinaviska grannar gör. Både advent och Lucia är en stor del av den svenska julen och nedräkning till julafton, vilket speglas i medias intresse kring Lucia, säger Ioanna Lokebratt, medieanalytiker på Retriever.

Den svenska mediebevakningen består till stor del av artiklar om kröningar av Lucior, julmarknader och julfiranden på äldreboenden och i skolor. Bland tidningarna är det lokalmedia som skriver mest om Lucia och det är framförallt de småländska och skånska tidningarna som uppmärksammar firandet.

Retrievers undersökning visar också att uppmärksamheten och antalet artiklar om Lucia ökar varje år i Sverige men är konstant i Norge och Danmark.

Om undersökningen
Medieanalysföretaget Retriever har undersökt hur många artiklar som har skrivits om Lucia. Underlaget baseras på antal artiklar i samtliga svensk, norsk och dansk redaktionell media, både print och webb, under perioden 1 november – 11 december 2015.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Retriever
Retriever
Birger Jarlsgatan 6B
114 34 Stockholm

08-546 121 00http://www.retriever.se

Om Retriever
Vi är Nordens ledande leverantör av mediebevakning, verktyg för redaktionell research, medieanalys och företagsinformation. Vi ger dig snabb tillgång till all relevant information från tidningar, magasin, radio, tv, web och sociala medier. Retriever ägs av TT och Norska NTB.

Följ Retriever

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Retriever

Partierna nästan knäpptysta efter valet29.9.2018 12:02Pressmeddelande

Den senaste månaden har riksdagsvalet och politiska utspel dominerat den svenska medierapporteringen. Sedan den 23 augusti i år har nära 84 000 artiklar publicerats om valet och riksdagspartierna. Två veckor efter valet har det mediala intresset till och med ökat något, jämfört med två veckor före valet. Men efter valnatten har det varit tyst från partiernas håll. I deras sociala kanaler har den egna aktiviteten sjunkit med över 90 procent.

Ny utvecklingschef på Retriever2.2.2018 13:41Pressmeddelande

Retriever har utsett Claes Lyth Walsø till utvecklingschef/CIO på Retriever Group. Han kommer ansvara för koncernens utvecklingsenhet, som består av flera avdelningar inom drift och utveckling. Walsø kommer även att utveckla Retrievers nuvarande lösningar och applikationer samt förbättra företagets innovationsprocesser. - Jag är väldigt glad över att få nya utmaningar i ett så spännande företag. Med den mängden data och insikter som Retriever besitter tror jag på många bra möjligheter framöver. Jag ser fram emot att vidareutveckla och skapa nya tjänster för våra kunder, säger Claes Lyth Walsø. Walsø kommer senast från Telenor Norge där han hade tjänsten som Head of CLM Data & Capabilities, och där han även haft andra tjänster i samma koncern. Han har två magisterexamina – en i kommunikationsteknik och en i ledarskap, och blev i fjol korad till en av årets ledarskapstalanger av E24. - Vi är väldigt nöjda med att Claes har valt att tacka ja till denna tjänst hos oss. Det är en nyckelposi

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum