Svenska Danssportförbundet

Svensk seger i Worldcup i Boogie Woogie

Dela

Syskonparet och landslagsdansarna, Viktor och Wilma Edlund, tog hem guldet i Worldcup i Boogie Woogie i Tyskland.

Viktor och Wilma tog sig hela vägen upp på prispallen, för att ta emot guldmedaljen. De beskriver känslan:

- Det känns superkul! Vi har varit på pallen flera gånger, men aldrig fått kliva högst upp. Så känslan var underbar! 

Viktor och Wilma kom på fjärde plats vid VM i Boogie Woogie i augusti och nu väntar fler tävlingar, både nationellt och internationellt. Grand Prix i Kumla, Worldcup i Genève, SM i Uppsala och SAP-final i Prag. Paret är världsledande inspiratörer inom bland annat Boogie Woogie och Lindyhop. Framgångarna duggar tätt för dansarna från Umeå Dansklubb och de är eniga om framgångsreceptet: 

- Det handlar om att träna, träna och träna!

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

+46 8 699 65 70http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja, utveckla och administrera svensk dans och danssport. Över 70 dansstilar finns representerade inom förbundets 180 föreningar och dansas av närmare 40 000 dansare i Sverige. Dans utövas som träning, tävling, lek eller uppvisning och kan utövas av alla.

Tävlingsverksamheten erbjuder både nationell och internationell tävlingskalender. Team Sweden består av 8 landslag och en bred elitverksamhet.  

Förbundet är medlem i Sveriges Olympiska Kommitté, World Dance Sport Federation, World Rock´n Roll Confederation, World Swing Dance Council samt World Artistic Dance Federation.