Yrkesplugget i Sverige AB

Svensk skola en av de första i världen att använda Apples utbildningsapp

Dela

iTunes U och Skolarbete är de två apparna som friskolan Yrkesplugget har implementerat och börjat använda i sin verksamhet. Både lärare och elever är nöjda. – Det underlättar väldigt mycket för oss. Vi eliminerar all typ av inlämning i skolan och sparar mycket tid, säger Francis Larsson, lärare på skolan.

Francis Larsson Lärare Yrkesplugget Foto: Börje Lundén
Francis Larsson Lärare Yrkesplugget Foto: Börje Lundén
Det var i augusti 2018 som Yrkespluggets gymnasieskola bestämde sig för att utgå från en och samma digitala plattform:
– Vi behövde hitta ett gemensamt verktyg för vår undervisning och eftersom vi använder Apple ville vi också utgå från deras produkter, berättar Francis Larsson.  
Medverkar i Pilotprogrammet
Lin Education, leverantör av pedagogiska verktyg till Yrkesplugget, hjälpte skolan att ta in två verktyg – iTunes U och appen Skolarbete. Nu har skolan använt apparna i nio månader.
– Skolarbete är en ny app från Apple vars pilotprogram skolan medverkar i. Skolarbete släpptes sommaren 2018 och används för att skapa uppgifter, samla in uppgifter, ge feedback och formativ bedömning. Yrkesplugget är en av de första skolorna i världen med att implementera och använda den här utbildningsappen och är hittills den enda skolan i Sverige som faktiskt jobbar med den, säger Anders Enström, pedagogisk processledare på Lin Education.
Apparna kompletterar varandra. Francis Larsson berättar att Yrkesplugget använder iTunes U för att ladda upp kurser, genomgångar och häften. I Skolarbete delas uppgifter och dokument. 
– Över lag är vi extremt nöjda. Eftersom vi använder case-metodik med ämnesöverskridande arbete så underlättar det väldigt mycket för oss. Vi eliminerar all typ av inlämning i skolan och sparar mycket tid. Eleverna är också nöjda, eftersom de nu kan arbeta i ett och samma dokument på daglig basis och kan se direkt när vi lärare har gett feedback, säger Francis.
– Jag skulle säga att det här är precis det utbildningsorganisationer har letat efter. Framför allt eleverna som får ett tydligt stöd i och med möjligheten till den formativa bedömningen. Nu har de allt samlat på ett och samma ställe. Två appar, that’s it, avslutar Anders Enström.
 
 Bifogat ligger ett reportage med text av Madeliene Laurell, fritt att publicera

Nyckelord

Kontakter

Francis Larsson
Lärare Yrkesplugget
Tel: 018-4188677 francis.larsson@yrkesplugget.se

Anders Enström
pedagogisk processledare Linde Education
Tel: 070-8549971 anders.enstrom@lineducation.se

Börje Lundén
Informationsansvarig Yrkesplugget
Tel: 073-5295990 borje@yrkesplugget.se

Bilder

Francis Larsson Lärare Yrkesplugget Foto: Börje Lundén
Francis Larsson Lärare Yrkesplugget Foto: Börje Lundén
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Kvarnholmsvägen 56
131 31 Nacka

08 607 10 50http://www.yrkesplugget.se

Om Yrkesplugget

Yrkesplugget är en gymnasieskola med yrkesutbildningar i Bromma, Uppsala och Arlanda. Skolan bedriver även vuxenutbildningar.  Yrkespluggets ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Skolan tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen. 

 

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Yrkesskola startar arbetsförmedling26.5.2020 15:52:05 CESTPressmeddelande

Arbetsförmedling är kanske ett för stort ord. Men i dessa Covid tider vill Yrkesplugget på något sätt stötta de företag där man utvecklat ett samarbetade gällande praktikplatser. Detta resulterade i webbplatsen "Träffpunkt Jobb". En plats där samarbetsföretag erhåller kostnadsfri annonsering i jakten på arbetskraft. Samtidigt blev det en plats där elever på skolan kunde lägga upp egna annonser, i sin jakt på ett arbete.

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21:29 CESTPressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum