Svenska Curlingförbundet

Svensk succé vid VM Rullstolscurling. Lag Petersson-Dahl klara för semifinal efter 10-0 mot Skottland

Dela

Det svenska landslaget med Viljo Petersson Dahl, Kicki Ulander, Mats-Ola Engborg, Sabina Johansson och Ronny Persson är på ny medaljjakt vid VM Rullstolscurling.

Det svenska laget slutade trea i grundserien och i kvartsfinalen väntade Skottland. Det blev en match där lag Petersson-Dahl hade full kontroll från början till slut. Med imponerande 10-0 tog de nästa steg i jakten på en VM-medalj. Nu väntar de regerande världsmästarna RCF i semifinal.

–  Vi ska bara fortsätta att hålla i den här känslan och njuta. Det kommer att bli en tuff match mot ett lag som är regerande världsmästare. Nu ska vi snabbt ladda om och vara redo med massor av glädje och fokus, precis som vi har gjort i alla matcher, säger förbundskapten Alison Kreviazuk.  

Semifinaler kl 13:05, svensk tid:

Sverige - RCF
Kina - USA

Följ Sverige i jakten på VM-medalj:
Liveresultat och grafik
https://curlit.com/WWhCC/aspnet/current.aspx?EventID=11

Sveriges trupp vid VM 2021:

Viljo Petersson Dahl, Kicki Ulander, Mats-Ola Engborg, Sabina Johansson och Ronny Persson

Förbundskaptener: Peter Narup och Alison Kreviazuk. Fysio: Anna Åberg.

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

VM-premiär på lördag. Viljo Petersson-Dahl: Vi har väntat väldigt länge på det här.20.10.2021 09:10:33 CEST | Pressmeddelande

VM i februari 2020 och firande av en härlig bronsmedalj, det var den sista stora tävlingen för landslaget i rullstolscurling innan Corona-pandemin slog till. För den svenska truppen med Viljo Petersson Dahl, Kicki Ulander, Mats-Ola Engborg, Sabina Johansson och Ronny Persson är det en minst sagt efterlängtad VM-premiär på lördag. Mästerskapet spelas i Peking, Kina och i den blivande arenan för OS och Paralympics 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum