Svenska Art Arbsuwan Europas snabbaste målare

Dela

Art Arbsuwan, 20, från Sundsvall har gjort en praktprestation i WorldSkills Europe och EM-tävlingarna. Han har tävlat om att bli Europas bästa målare gentemot 15 andra. Art Arbsuwan vann hastighetsmomentet under EM-tävlingarna i måleri i Budapest.

BUDAPEST. Vid klockan 21.00 på lördagkvällen stod det klart. Svenska Art Arbsuwan Europas snabbaste målare.

– Det var överraskande att jag vann just det – därför är jag extra stolt över detta, säger Art Arbsuwan.

De tävlande har testats totalt fem moment: tapetsering, snickerimålning, färgnyansering, bildöverföring och fri dekoration. Tävlingstiden var totalt 18 timmar.

Björn Nilsson, Målerilandslagets och Art Arbsuwans coach, är mäkta stolt över sin adept och över hur långt han har kommit i sin yrkesutveckling – både mentalt och måleritekniskt.

– Han har på ett strålande sätt tagit sig an utmaningen och tränat stenhårt för att komma dit han är i dag. Jag är otroligt stolt över honom, säger Björn Nilsson.

Målar kyrkor
Art Arbsuwan arbetar till vardags som målare och dekorationsmålare på BW Måleri i Sundsvall som är specialister på just dekorations- och kyrkomålningar.

– Jag har haft stor nytta av att kunna just detta i samband med EM-tävlingarna. Mycket handlar om kreativitet och noggrannhet i en kombination, säger han.

Kan få åka till VM i Ryssland
Art Arbsuwan och Britta Spencer från Bromma i Stockholm, bildar tillsammans Målerilandslaget. Britta Spencer tävlade i september i nordiska mästerskapet i Helsingfors och kom då på en delad förstaplats.

– Efter EM ska det avgöras vem av dessa två som får äran att åka till VM i Kazan i Ryssland nästa år. Vi vill välja den starkaste kandidaten med mest potential, så att hen får chans att utvecklas ännu mer inför VM, säger Björn Nilsson.

Vinnarna i WorldSkills Europe i Budapest var:
1. GULD:  Österrike, Patrick Reitbauer
2. SILVER: Ungern, Szabolcs Cseke
3. BRONS: Schweitz, Lea Meier 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Måleribranschens Yrkesnämnd
Skeppsbron 40
Stockholm

0770 93 90 00http://www.malare.nu/

Måleribranschens Yrkesnämnd (MYN) är ett samarbete mellan Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet kring yrkesutbildningsfrågor. MYN arbetar i första hand med rekrytering, utbildning och gesällprov.

Via MYN får den som är eller vill bli målare information om yrket, utbildningen och möjliga karriärvägar.
Utbildning av målare ska hålla högsta möjliga kvalitet så att arbetsgivare kan anställa kvalificerad arbetskraft. MYN arbetar därför aktivt, såväl via nätverk som i egen regi, med insatser för att främja skolors och företags förmåga att bedriva en kvalitativ utbildning av målare.

Följ Måleribranschens Yrkesnämnd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Måleribranschens Yrkesnämnd

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum