The Perfect World Foundation

Svenska artister sjunger för vilda djur

Dela

LaGaylia Frazier, Charlotte Perrelli, Dotter, Martin Stenmarck och Victoria Silvstedt är några av de artister som uppträder tillsammans med djurskötare och vilda djur i musikvideon Corona AID. Svenska djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation står bakom videon, vars syfte är att uppmärksamma hur coronapandemin drabbat våra redan sårbara vilda djur.

Svenska artister sjunger för vilda djur
Svenska artister sjunger för vilda djur

– Djurprojekt världen över, som arbetar med skadade och utrotningshotade vilda djur står nu nästan helt utan intäkter som ett bakslag av coronapandemin. Och i coronapandemin kölvatten ökar samtidigt tjuvjakten av vilda djur, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Coronapandemin har inte bara påverkat oss människor. Reserestriktioner och minskad turism har drabbat världens bevarandeprojekt och nationalparker med drastiskt minskade intäkter och resurser. 

– Det kan handla om minskat skydd mot tjuvjakt eller brist på mat och medicin till exempelvis elefantungar vars föräldrar dödats i tjuvjakt, säger Ragnhild Jacobsson.

The Perfect World Foundation som arbetar med att supporta djurprojekt över hela världen har under de senaste månaderna tagit emot krisbrev från olika projekt med vädjan om akut hjälp. För att öka medvetenheten kring situationen har organisationen nu fått hjälp av en rad kända svenskar som medverkar i en musikvideo tillsammans med djurskötare och vilda djur. I videon medverkar bland annat LaGaylia Frazier, artisten Dotter, Charlotte Perrelli, Martin Stenmarck, Victoria Silvstedt, och Hollywoodaktuella hunden Arthur. Även “lejonviskaren” Kevin Richardson medverkar i videon tillsammans med en av hans fullvuxna lejonhonor.

– Det finns så många fantastiska människor runt om i världen som vigt sina liv åt att skydda vilda djur. Med vår Corona AID-video hoppas vi kunna öka medvetenheten kring hur svårt djurprojekten drabbats. Om vi alla hjälps åt kan vi hjälpa dessa hjältar som så outtröttligt kämpar för att bevara våra vilda djur, säger Ragnhild Jacobsson.

Corona AID-musikvideon sprids via sociala medier och går även att se på www.coronaaid.com. Ragnhild Jacobsson uppmanar alla som vill att vara med och dela videon för att hjälpa djurprojekten genom sprida medvetenhet.

– Alla kanske inte kan donera pengar, men genom att dela vår Corona AID-video kan alla öka medvetenheten kring de vilda djurens situation i samband med cronapandemin. Tillsammans kan vi verkligen göra skillnad, och jag vill passa på att tacka alla artister som ställt upp med kort varsel och med enkla medel för att få detta att hända, avslutar Ragnhild Jacobsson.

Kontakter

Bilder

Svenska artister sjunger för vilda djur
Svenska artister sjunger för vilda djur
Ladda ned bild

Länkar

Om

The Perfect World Foundation
The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

https://theperfectworldfoundation.se/hem/

Följ The Perfect World Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från The Perfect World Foundation

Artister sjunger gratis för djuren24.4.2020 10:14:37 CESTPressmeddelande

Att klimatförändringarna påverkar vilda djur och vår natur är en fråga som engagerar. Den 16:e september planeras galakonserten Climate AID på GöteborgsOperan med syfte att höja kunskapen och samla in pengar till vilda djur och naturområden i kris. Coronakrisen har helt tagit bort möjligheten för många artister att tjäna pengar, trots detta så ställer sveriges artistelit nu upp helt utan ersättning för de vilda djuren och klimatet. - Många djurprojekt runt om i världen går nu på knäna och läget är akut, säger Ragnhild Jacobsson, initiativtagare och VD på The Perfect World Foundation.

Climate AID – en Galakonsert på GöteborgsOperan3.4.2020 08:54:56 CESTPressmeddelande

Den 16:e september arrangeras för första gången Climate AID – en galakonsert med syfte att öka kunskapen runt klimatproblemen med fokus på djur, natur och för att lyfta innovativa lösningar. Bakom initiativet står den Göteborgsbaserade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation. - Vi vill skapa positiva krafter för att lyfta fram lösningarna, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Greta Thunberg går i giganters fotspår - tilldelas prestigefyllt pris29.12.2019 13:00:00 CETPressmeddelande

Greta Thunberg blir första svensk att tilldelas natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations hederspris, The Perfect World Award. Hon får även utmärkelsen ”The Conservationist of the Year”. Priset delas ut årligen och bland tidigare pristagare finns bland annat Dr. Jane Goodall och BBC-prodilen Sir David Attenborough. - Greta får priset för att hon har lyckats skapa en global uppmärksamhet kring klimatfrågan, säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

Boozt.com i samarbete med The Perfect World Foundation - vill göra modebranschen grön8.8.2019 08:10:00 CESTPressmeddelande

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt.com och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket. Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.