Svenska Bandyförbundet

Svenska Bandyförbundet anställer en Youtuber - unik rekrytering pågår

Dela

Nu ökar Svenska Bandyförbundet satsningen ytterligare på barn och unga genom att anställa en Youtuber. Målet är att få fler att intressera sig för bandy och att finnas på de plattformar och i de flöden där barn och ungdomar har sina vänner och spenderar stora delar av sin tid.

Svenska Bandyförbundets Youtuber kommer att hänga vid sidolinjen, snacka med publiken, fånga en spelare efter match, vara med när ett barn träffar sin favoritspelare, dra i gång tävlingar, reagera på matcher och mål och skapa innehåll tillsammans med följarna. The sky is the limit!

– Personen som får tjänsten ska sprida den kärlek för sporten som vi alla inom svensk bandy och Svenska Bandyförbundet delar. Hen blir en extra kompis för barn och ungdomar, både fysiskt och digitalt med korta liveuppdateringar på TikTok och Youtube, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Anställningen är helt unik inom de svenska specialidrottsförbunden och är en del i den stora satsning som vi på Svenska Bandyförbundet gör på våra barn och unga. Den är också en del i förbundets digitaliseringsstrategi och projektet Återstart Svensk Bandy. Vi vill vara relevanta för alla som spelar bandy, är nyfikna på sporten och de som kanske bara vill röra på sig och ha kul ihop med kompisar. Och i och med den här tjänsten så hoppas vi att bandyn kan nå ännu fler och via kanaler som är helt självklara för de yngre, fortsätter Pär Gustafsson.

Rätt person med schysst ton

Tjänsten är en visstidsanställning på två år och rekryteringen startar nu. Att hitta rätt person med rätt energi är helt avgörande och ledordet för innehållet och tonen är schysst vilket också går hand i hand med Svenska Bandyförbundets värdegrund.

– Vi tycker att det är jättespännande att se vart detta kommer att ta vägen! Den här funktionen blir ju ungefär som förbundets egen tonåring, som släpps ut för att utforska världen med nyfikna ögon, säger Pär Gustafsson och skrattar.

– Alla som har barn eller tonåringar vet ju att practice makes perfect och det är ju bland annat det som är tjusningen. Vi och vår kommande Youtuber gör detta tillsammans men personen som får tjänsten är experten på content, så när det gäller det så tar vi andra ett stort kliv tillbaka, avslutar Pär Gustafsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet.
Vid all annan användning ska fotografen kontaktas.
När bilderna publiceras uppge alltid:  Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Pressbilderna får användas i journalistiska sammanhang som rör Svenska Bandyförbundet. Vid all annan användning ska fotografen kontaktas. När bilderna publiceras uppge alltid: Foto: Kent Eng / Svenska Bandyförbundet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. 

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Här är spelarna som är uttagna till damlandslagets läger i Skövde inför Dam-VM i januari 202226.11.2021 15:42:24 CET | Pressmeddelande

Förbundskapten Olle Wiberg och assisterande förbundskapten Hanna Dahlström har valt ut 20 spelare till kommande landslagsläger för damlandslaget i Skövde den 3 – 5 december. Lägret är den sista gemensamma samlingen inför Dam-VM i Stockholm den 9 – 16 januari 2022. Samlingen är den största landslagssamlingen någonsin då samtliga flick- och damtrupper samlas för landskamper och träningsmatcher i samband med invigningen av det nya taket över Arena Billingens isbana.

Förbundskaptener utsedda till ny historisk U21 Dam-landslagstrupp4.11.2021 11:41:44 CET | Pressmeddelande

Christer Andersson har utsetts till förbundskapten och Frida Rutqvist till assisterande förbundskapten för den helt nya, och därmed historiska, U21 Dam-truppen. Tidigare i höstas kunde Svenska Bandyförbundet berätta att ett nytt landslag har inrättats. Luckan mellan F17 och damlandslaget kompletteras nu med en U21 Dam-trupp och Andersson och Rutqvist har fått förtroendet att leda truppen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum